CHP Doğa Haklarından ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Turgutköy’e yakın bir bölgede süren orman yangınına karşı alınan önlemleri yerinde inceledi. Yanan kozalakların fırlayarak yolun karşısındaki ormanı tutuşturmaması için bölgede bir koridor oluşturulduğunu söyleyen Öztunç, "Bir koridor oluşturuluyor ki geldiği zaman yolun bu tarafına geçmesin, kozalakları bu tarafa atmasın, orada yangın dursun diye. Maalesef ağaçlara kıyılıyor, kesiliyor" dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç ile Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’la birlikte bölgede yaptığı incelemenin ardından bir açıklama yaptı. Yangının, bulundukları bölgenin hemen üstündeki ormanlık alanda sürdüğünü belirten Öztunç, "Yangın buraya gelecek. Buraya gelince, bir koridor oluşturuluyor. Buradaki ağaçlar kesiliyor, görevliler tarafından. Bir koridor oluşturuluyor ki geldiği zaman yolun bu tarafına geçmesin, kozalakları bu tarafa atmasın, orada yangın dursun diye. Maalesef ağaçlara kıyılıyor, kesiliyor. Kesilmese de yanacak ve bu tarafı da yakacak" dedi. 

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler ekiplerinin bölgede yangının yayılmasını engellemek için koridor oluşturduklarını ifade eden Başkan Oktay ise "Ağaç kesme ve mesafeyi uzatma çalışması devam ediyor. Bunun nedeni olası yangının aşağı doğru inmesi durumunda Turgutköy'ün alt bölgesine, köyün içine doğru ulaşımını engelleme adına böyle bir çalışmayı gerçekleştiriyoruz. İnşallah gelmez ama gelirse biz hazırlıklı olmak durumundayız" diye konuştu.