CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Foça Tatil Köyü özelleştirmesini Meclis gündemine taşıdı. Purçu, "Üç defa iptal edilen ihalede ısrar ediiliyor" sözleriyle, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'a, "Özelleştirme ile ilgili olarak teklif veren firmalar kimlerdir, bölge yine tatil köyü olarak mı değerlenecektir?" diye sordu. 

CHP'li Purçu, Foça Tatil Köyü'nün 49 yıllığına özelleştirilmesi sürecine yönelik Bakan Elvan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi sundu. Purçu, "İhale süreci ve ihaleye teklif veren ancak adları henüz açıklanmayan katılımcıların" soru işaretleri yarattığını belirtti. Purçu, "Tatil köyü için bugüne kadar 3 defa ihaleye çıkıldığını ancak kazanan şirketlere Özelleştirme İdaresi'nce tahsis yapılmadığı gerekçesiyle iptal edildiğini" hatırlatarak Elvan'a şu soruları yöneltti:

-Özelleştirme sonucu bu bölge yine Tatil Köyü olarak mı değerlenecektir? Yoksa farklı bir yatırım mı planlanmaktadır?

-Özelleştirme ile ilgili olarak teklif veren firmalar kimlerdir?

-Bu özelleştirmenin yapılması ile ne gibi bir “ Kamu Yararı “ gözetilmektedir?

-Yapılacak olan ihalenin şeffaf bir şekilde kamuoyu tarafından izlenmesi mümkün olacak mıdır?

-Özelleştirme işlemi için özelleştirme bedelinin hesaplanması hususunda “İhtisas Komisyonu” kurulmuş mudur? Kuruldu ise bu komisyon kimlerden, nasıl oluşturulmuştur?

-Özelleştirme kararı alınırken Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile gerekli olan fikir alışverişi sağlanmış mıdır?