CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter; İzmir Tabip Odası'nın, “İzmir'de alfa, beta, gamma ve delta varyantlarını taşımayan, tanımlanamayan alt türlerin saptandığı” yönündeki açıklamaları üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrı yaptı. Serter, "Yeni varyantları ortaya koyan genomik testlerin sadece Ankara' da değil İzmir'de de yapılmasına izin verin. Ülkemizi bilinmeze sürüklemeyin" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter; İzmir'de alfa, beta, gamma ve delta varyantlarını taşımayan, tanımlanamayan alt türlerin saptandığını açıklayan İzmir Tabip Odası'nı ziyaret etti. İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı ile Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel'le bir araya gelen Serter, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrı yaptı.

Serter, "İktidarın pandemi yönetiminde ortaya koyduğu tablo tam bir fiyasko. Her gün en az 250'ye yakın insanımız ölmeye devam ediyor. Yeni varyantları ortaya koyan genomik testlerin sadece Ankara' da değil İzmir'de de yapılmasına izin verin. Ülkemizi bilinmeze sürüklemeyin" dedi.

“NEDEN SADECE ANKARA'DA YAPILIYOR?”

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen rakamların gerçeği yansıtmadığını öne süren Serter, şu değerlendirmeleri yaptı:

"İlk günden bugüne kadar toplumun güvenini kaybettiniz. Koronavirüsün pek çok varyantı olduğu bilgisini halkla çok geç paylaştınız. Oysa, bugün İzmir Tabip Odası'nda yeni varyantların olabileceğini öğreniyoruz.

Sayın Bakan size sesleniyorum. Süreci tıkamayın, yeni varyantların ortaya çıkması için gerekli olduğunu bildiğimiz genomik testlerin sadece Ankara' da değil İzmir'de de yapılmasına izin verin.

Daha önce PCR testinde yaşanan sorunların yeniden yaşanmasına izin vermeyin. İzmir'in önemli değerleri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi bu testleri yapabilmek için yeterli kapasiteye sahiptir. Neden bu testler sadece Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nce yapılmaktadır? Ayrıca, Ankara'da yapılan testlerin sonucundan koronavirüse dair farklı sonuçların, alt türlerinin çıktığı bilgisi bulunmakta. Bu noktada bildiğimiz ise varyantlara dair testlerin hala bir tek Ankara'da yapıldığı gerçeğidir. Oysa İzmir'in 2 üniversitesine verilecek destekle zaman kaybetmeden gerekli testler İzmir'de de yapılabilecektir. Devletin tek yapması gereken finansman desteği sağlamaktır."