CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'da vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşlara “Borcu olmayan var mı” diye soran Tekin, "Ne borcu, ‘parası olan var mı’ de" yanıtını aldı. Tekin, vatandaşlara, "Bir sene bile kalmadı. Bu ülkeyi siz var ettiniz, siz kurtaracaksınız" dedi.

Gürsel Tekin, bugün ilk olarak Kadıköy'de vatandaşlarla bir araya geldi. Daha sonra bit pazarı esnafını ziyaret eden Tekin ardından ise Galata Köprüsü'nde vatandaşlarla sohbet etti.

Kadıköy'de bir vatandaş, Tekin'e, "İnsanlar aya çıktı biz karada yürüyemiyoruz. 20 yıldır tek başına iktidarda olan bir devlet, şu anda bizim aya çıkmamız gerekirdi" dedi.

Vatandaşlara, "Borcu olmayan var mı" sorusunu yönelten Tekin, "Ne borcu, parası olan var mı de" karşılığını aldı.

Bir genç ise Tekin'e, 18 bin liralık KYK borcunu olduğu söyleyerek, "Mezun olduktan sonra iş bulursam ödeyeceğim" diye konuştu.

"TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK İÇİN FAZLALIKLARINI BURADA SATIYORLAR"

CHP'li Tekin, bit pazarında yaptığı açıklamada, "Bit pazarındayız. Eski ürünlerin satıldığı ya da daha uygun fiyata alışveriş yapılan bir yer. İnsanlar elektrik parasını, su parasını, temel ihtiyaçlarını karşılamak için getiriyorlar, fazlalıklarını burada satıyorlar. İhtiyaçlarını karşılıyorlar. Ya da mağazalara gidemeyen insanlar ihtiyaçlarını buralardan karşılıyorlar" dedi. 

Bit pazarı esnafı ise "Fazlalığını getiriyor; ihtiyaçtan satan da oluyor. 20 lira, 30 liraya insanlar buradan ihtiyaçlarını karşılıyor" diye konuştu.

Galata Köprüsü'ndeki bir vatandaş da Tekin’e dert anlatırken "Satılmadık bir biz kaldık, ne varsa gitti. Ülkeyi sattılar" dedi. Tekin ise vatandaşlara, "İnşallah siz kurtaracaksınız. Bir sene bile kalmadı. Bu ülkeyi siz var ettiniz, siz kurtaracaksınız" karşılığını verdi.