CHP Genel Başkan Koordinatörü Başdanışmanı Erdoğan Toprak, ABD ve NATO güçlerinin çekildiği Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havalimanının güvenliğini sağlayacak olan Türk askerleri için, "Mehmetçiğin Kabil görevi için ABD’nin pazarlık yaptığı tutar 130 milyon dolar... İktidarı, Afganistan’dan şehit cenazeleri gelmeye başlamadan askerlerimizi geri çekmeye çağırıyorum. Mehmetçik başka ülkelerin çıkarlarının bekçisi, paralı askeri değildir” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, yaptığı yazılı açıklamada Taliban’ın yüzde 85’inde kontrolünü ilan ettiği Afganistan’da, Taliban’dan kaçan milyonlarca Afgan’ın büyük bir göç ve mülteci akını başlattığını belirtti. Türkiye’nin hedef ülke konumunda olduğunu ifade eden Toprak’ın açıklaması şöyle:

“TÜRK ASKERİ; İŞGALCİ, YABANCI GÜÇ VE HEDEF KONUMUNDA: İktidar Biden yönetimine yaranmak uğruna Afganistan’da ABD, NATO ve AB çıkarlarının bekçiliğini üstlenmek için ülkemizin başına yeni bir felakete sürükleyecek her tavizi veriyor. Türkiye, Afganistan’da asker bulunduran, Kabil yönetimi ile Taliban arasındaki iç savaşta müdahil ve taraf olan ülke konumunda. Geçtiğimiz günlerde Moskova’ya davet edilen üst düzey Taliban heyeti, Afganistan’da IŞİD’in faaliyetine izin verilmeyeceği, Tacikistan ve Özbekistan sınırlarından geçişlere olanak tanınmayacağının garantisini Rusya’ya verdi. Rusya aynı zamanda Tacikistan ve Özbekistan ile arasındaki Askeri Savunma ve İşbirliği Anlaşması çerçevesinde bu iki ülkedeki askeri üslerini teyakkuza geçirdi. Taliban’ın Türk askerinin Kabil’den çekilmediği takdirde ‘işgalci yabancı güç ve hedef’ olarak kabul edileceği yönündeki açıklamasına Rusya da destek verdi.

MEHMETÇİĞİN KABİL GÖREVİ İÇİN ABD’NİN PAZARLIK YAPTIĞI TUTAR 130 MİLYON DOLAR: İktidar, Mehmetçiği göz göre göre ateşe atıyor. Beyaz Saray’dan yansıyan bilgilere göre, Mehmetçiğin Kabil görevi için ABD’nin pazarlık yaptığı tutar 130 milyon dolar! Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın VIP uçan sarayı 500 milyon dolar! Taliban karşısında NATO’nun eğittiği Afgan ordusu, direnemiyor. Subaylar, askerler, hükümete bağlı güvenlik görevlileri komşu ülkelere kaçıyor. 20 yıllık ABD işgalinde Amerikalılarla, NATO ile çalışan Afgan hükümet görevlileri ülkeyi terk ediyor. Afganlar ülkelerini terk ederek Taliban’dan kaçarken, iktidar Afganistan başkentinin, uluslararası havaalanının bekçiliğine Mehmetçiği layık görüyor. İran, toprakları üzerinden Türkiye’ye geçmek isteyen, Türkiye üzerinden Avrupa’ya gitmeyi amaçlayan binlerce Afgan’a sınırları açıp yol veriyor.

YENİ BİR TERÖR DALGASI HER AN ÜLKEMİZİ KAPLAYABİLİR: Afgan göçmenler, 81 ile yayılan ve resmi kayıtlara göre 3,6 milyon, kayıt dışı ve kaçak girişlerle 4 milyonu aşan Suriyeliler gibi yakında ülkenin dört bir yanında kendi gettolarını kuracaklar. İktidarın aymazlığı, öngörüsüzlüğü ve Biden’ın gözüne girebilmek için uyguladığı Afganistan politikası, Suriye ve Libya bataklığı gibi ülkemizin, 83 milyonun geleceğine yeni bir felaket kapısı açıyor. Afgan göçmenlerle birlikte, IŞİD, El Kaide ve diğer cihatçı örgüt militanları da ülkemize sızıyor. Yeni bir terör dalgası her an ülkemizi kaplayabilir. İktidarı, Afganistan’dan şehit cenazeleri gelmeye başlamadan askerlerimizi geri çekmeye çağırıyorum. Mehmetçik başka ülkelerin çıkarlarının bekçisi, paralı askeri değildir!”