CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Rize'nin İkizdere ilçesi İskencedere Vadisi'nde Cengiz İnşaat'ın yapacağı taş ocağına karşı mücadele eden köylülere destek verdi. İkizdere doğasının taş ocağı ile talan edilmesini istemediklerini belirten Tuncer, "İskencedere'de İkizdereliler ile birlikte nöbetteyiz. Ağacın yeşili kazanacak" dedi.

CHP'li Mustafa Tuncer, yaptığı açıklamada, doğa ve çevre ile dost kalınması gerektiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Rize'de vatandaşımız toprağına, suyuna, ağacına, yeşiline sahip çıkıyor. Doğayı talan ederek gelişemezsiniz! Vatandaşı görmezden gelemezsiniz! Çevre dostu, doğal kaynaklarımızı kirletip tüketmeyen, koruma-kullanma dengesini gözeten, sürdürülebilir bir kalkınma temel hedef olmalıdır. Yeşil örtünün ve canlı yaşamın birlikte oluşturduğu ekolojik dengenin insanlığa sunduğu doğal zenginliklerin bilinçsizce kullanılmasından vazgeçilmelidir.

Çevre dostu temiz enerji ve enerji tasarrufuna yönelik projeleri destekliyoruz. Çevrenin yok edilmesine karşı mücadelemiz sürecek.

İkizdere doğasının taşocağı ile talan edilmesini istemiyoruz. İskencedere'de İkizdereliler ile birlikte nöbetteyiz. Ağacın yeşili kazanacak."