HABER: EDDA SÖNMEZ - OKTAY YILDIRIM 

KAMERA: ADEM KARABAYIR  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB'nin önceki yönetimi tarafından 2017 yılında yapımı durdurulan 9,7 km’lik Kirazlı-Halkalı Metrosu inşaatının yeniden başlatılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Kılıçdaroğlu, “Sık sık tekrar ederim, devlet kinle yönetilmez, intikam duygusuyla yönetilmez. Devlet bilgiyle yönetilir, erdemle yönetilir. Asla ve asla işi ehline verirken bir politik tercih içine girmeyin. O işi bilecek. Biz başarı istiyoruz. Bu metro bitecek. İşi ehline verdiğiniz zaman bu iş bitiyor. Finansmanıyla, yapımıyla, çalışmasıyla, takvimiyle her şey tamam” dedi. Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde esnafın ve çiftçinin kredi faizlerini silerek sıfırlayacaklarını da yineledi.

Kılıçdaroğlu, Hadımköy'deki İSTON Fabrikası ve yapımı devam eden Halk Ekmek fabrikası inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra, ödeneksizlikten dolayı yaklaşık 4 yıldır yapımı duran Kirazlı-Halkalı Metrosu'nun inşaatını yeniden başlattı. 

HALKA 24 SAAT HİZMET

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'ye getirmek istediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Siyaset halka hizmet etmekse, bütün belediye başkanlarımız 24 saati kullanıyor. Eğer siyasetçi kullandığı paranın halkın parası olduğunu bilir ve o çerçevede harcadığı her kuruşun hesabı verirse yeni bir siyasetin adımını atıyoruz demektir. Bütün belediye başkanlarımız aynı felsefeyle yola çıkıyorlar" dedi.

Başarılı CHP'li belediyelerin yurt dışından hükümetin bulduğundan daha ucuz maliyetli krediye ulaştığını anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Neden, çünkü daha güvenilir" dedi.

"5 KEZ TEMEL ATMIŞLAR ORTALIKTA TUĞLA BİLE YOK"

İstanbul'un aslında küçük bir Türkiye olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"İstanbul'un ulaşım sorununu çözemiyorsak dönüp bakmamız lazım. Temel atarsınız. Ondan sonrası önemli. Planlamasını yaptınız mı yapmadınız mı, kaynağını buldunuz mu bulmadınız mı? Ondan sonrası önemli. Şanlıurfa'da Şehir Hastanesi'nin temeli 5 kez atılmış. Ortalıkta tuğla bile yok. Burada da benzer olay. Güzel açılışlar tamam, temeller tamam. Arkası yok. Arkasını Büyükşehir Belediyesi Başkanımız ekibiyle beraber yapıyor. 

“BU METRO BİTECEK. İŞİ EHLİNE VERDİĞİNİZ ZAMAN BU İŞ BİTİYOR”

Biz her kuruşun yerli yerinde kullanılmasını isteriz. Çünkü biliriz ki o paranın içinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Belediye başkanlarımıza engeller çıkarıyorlar, sanıyorlar ki biz bu engelleri çıkarırsak belediye başkanlarımız hizmet üretemez. Hayır efendim, belediye başkanlarıma söyledim, 'Asla şikayet etmeyeceksiniz. Göreviniz önünüze çıkan engeller ne olursa olsun onu aşıp yolunuza devam edeceksiniz.' Sık sık tekrar ederim, devlet kinle yönetilmez, intikam duygusuyla yönetilmez. Devlet bilgiyle yönetilir, erdemle yönetilir. Asla ve asla işi ehline verirken bir politik tercih içine girmeyin. O işi bilecek. Biz başarı istiyoruz. Bu metro bitecek. İşi ehline verdiğiniz zaman bu iş bitiyor. Finansmanıyla, yapımıyla, çalışmasıyla, takvimiyle her şey tamam."

"ESNAFIN, ÇİFTÇİNİN MAĞDURİYETLERİNİ GİDERECEĞİZ"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yeni siyaset anlayışında yeni bir şey daha yapacaklarını belirtirken, ülkede yaşanan mağduriyetlere vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu, "İzlenen yanlış ekonomik politikalar sonucunda binlerce mağdur olan insanımız var. O kadar büyük mağduriyetler yaşanıyor ki insanlar hayatlarına son verecek noktaya gelebiliyor. İnsanların hayatlarına kıyması, her siyasetçinin oturup düşünmesini zorunlu kılar. Bu mağduriyetleri telafi edeceğiz. Buradan bütün esnaf kardeşlerimize sesleniyorum, iktidar olduğumuzda aldığınız o kredilerin faizlerini tamamen sileceğiz ve mağduriyetiniz telafi edeceğiz. Çiftçi kardeşlerime de sesleniyorum, onların da ciddi bir mağduriyeti var. Sizin mağduriyetinizi de kesinlikle çözeceğim. Aldığınız kredilerin faizlerini tamamen sıfırlayacağım. Sadece ana para isteyeceğim" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ GÖRKEMLİ, GÜVENİLİR BİR ÜLKE HALİNE GETİRECEĞİZ"

Kemal Kılıçdaroğlu, yerel yönetimlerdeki başarılarının merkezi yönetimlerdeki başarıların işareti olduğunu ifade ederek, "Türkiye'yi bütün sorunlarından arındırıp görkemli, güvenilir bir ülke haline getireceğiz. Herkesin aşının, herkesin işinin olduğu güzel bir Türkiye inşaa edeceğiz. Beraber yapacağız, birlikte yapacağız" dedi.