ALİ GÜRELİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karataş İlçe Örgütü, İçişleri Bakanlığı soruşturmasıyla ortaya çıkan "Karataş Belediyesi bünyesinde, olmayan mehter takımına alınan gri pasaportlarla insan kaçakçılığı yapıldığı" iddiasının peşini bırakmıyor. CHP Karataş İlçe Başkanı Cengiz Şimşek, “Aynı olay Cumhur İttifakı dışında kalan belediyelerde olsaydı İçişleri Bakanlığı bu belediye başkanları hakkında ne tür işlemler yapardı” diye sordu.

CHP Karataş İlçe Örgütü’nde, CHP Adana İl Başkanvekili Kemal Toros, il yöneticileri, Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin, İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin, İl Gençlik Kolları Başkanı Mete Çelebi ve İl Disiplin Kurulu Başkanı Ramazan Atikaslan ve parti yöneticileri katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

30 KİŞİDEN 20’Sİ DÖNMEDİ

Karataş İlçe Başkanı Cengiz Şimşek yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan araştırmada Karataş Belediyesi’nin bağlı “olmayan” mehteran takımı ve halk oyunları ekibiyle yurt dışına giden 30 kişiden 20’sinin dönmediğinin tespit edildiğini söyledi.

Şimşek, “Yurt dışı gezisi olarak planlanan ve ilçemizi tanıtmaya yönelik yapılan bu girişimde ne yazık ki Karataş Belediyemize bağlı mehteran takımı ve halk oyunları ekibi bildiğimiz kadarıyla bulunmamaktadır. Yani olmayan mehteran takımıyla yurt dışına 20 kişiyi vizesiz olarak gri pasaportla ihraç etmişler. Karataş Belediye Başkanlığı ısrarla Karataş’ı tanıtmak amacıyla mehteran takımı ve halk oyunları ekibi olduğunu beyan etmektedir. Bu mehteran ekibi ve halk oyunları ekibi Karataş’ta yaşayan insanlardan oluşturulmuş olsaydı Başkan’ın bu samimiyetine inanırdık. İddia edilen mehteran veya halk oyunları ekibi var mıdır? Varsa da kimlerden oluşmaktadır? Bu aşamadan sonra isimleri kamuoyuna açıklamak Başkanın görev ve sorumluluğu altındadır” dedi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Baş Müfettişi H. Nail Atay’ın 22.04.2021 tarih ve 1868 sayısı resmi yazısındaki saptamalara dikkati çeken Şimşek, tüm kamuoyunun gerçeklerin ortaya çıkmasını istediğini vurguladı.  Şimşek, Karataş Belediye Başkanına şu soruları yöneltti:

“YANIT BEKLENEN SORULAR”

“Karataş Belediyesi bünyesinde mehteran takımı ve halk oyunları ekibi var mıdır? Varsa ne zamandan beri kurulmuştur, kimlerden oluşmaktadır?

İçişleri Bakanlığı tarafından Karataş Belediyesi’nde idari bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa hangi aşamadadır?

Karataş Belediyesi tarafından resmi makamlara verilen yazılarda gri pasaport alımıyla ilgili 30 kişilik isim listesi verilmiş midir? Verilmişse bu isimler kimlerdir?

Bu işleri organize ettiği iddia edilen şirketin ismi ve yetkilileri kimlerdir?

Karataş Belediyesi bu gezilerle alakalı olarak ısrarla ve defalarca meclis kararı almıştır. Bu meclis kararlarının alınmasında, organizasyon şirketinin ısrarlı talepleriyle mi alınmıştır? Çünkü Karataş Belediye Meclisi 08.08.2019 tarihinde Yunanistan’ın Paralia kentine, 03.10.2019 tarihinde Bosna Hersek, Saraybosna, Mostar ve Macaristan/Budapeşte kentine, 03.12.2020 tarihinde Çek Cumhuriyeti Prag ve Montenegro (Karadağ) Podgorico kentine, 07.01.2021 tarihinde Sırbistan Belgrad ve Çek Cumhuriyeti Prag kentine, yine 01.04.2021 tarihinde Sırbistan Belgrad ve Çek Cumhuriyeti Prag kentine tanıtım için meclis kararı alınmıştır.

2019 yılında yapılan bu yurt dışı gezilerinin dönüşünde, Karataş Belediye Başkanı geri dönmeyenlerle ilgili olarak resmi makamlara bir bilgi vermiş midir? Aynı olay Cumhur ittifakı dışında kalan belediyelerde olsaydı İçişleri Bakanlığı bu belediye başkanları hakkında ne tür işlemler yapardı?”