CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 30 Eylül-2 Ekim 2021 tarihleri arasında “tarım zirvesi” düzenleyeceklerin açıkladı. Torun, “Ülkemizin tarımı, iş bilmez bir Tarım Bakanı’nın ve Saray’daki tek adamın eline bırakılamayacak kadar önemlidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, CHP’li belediyelerin tarıma verdiği desteklerin değerlendirilmesi ve partinin bundan sonraki yol haritasının belirlenmesi amacıyla, 30 Eylül-2 Ekim arasında “tarım zirvesi” düzenleneceğini açıkladı. Siyasi iktidarın tarımdaki yanlış politikalarını eleştiren Torun, “Ülkemizin tarımı, iş bilmez bir Tarım Bakanı’nın ve Saray’daki tek adamın eline bırakılamayacak kadar önemlidir. Bu nedenle belediyelerimizde yeni bir tarım seferberliği başlatıyoruz. Şimdi yerel yönetimlerde, ardından ise iktidara geldiğimizde hangi adımları atacağımızı somut olarak ortaya koyacağız” dedi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, şu açıklamayı yaptı:

“TARIMDA ACI TABLO: Ülkemizin en temel sorunlarından birini maalesef tarımsal üretimde yaşıyoruz. Türkiye’yi 19 yıldır yöneten siyasi iktidar, yıllar içindeki yanlış politikalarıyla tarımı da içinden çıkılamaz bir hale getirdi. Üretim maliyetleri artarken, ürünlerimizin değeri azalıyor. Devletten destek alamayan çiftçimiz toprağını terk ediyor. Üretim düşüyor, tarım arazileri küçülüyor. Bu iktidar ise, çiftçimize destek vereceğine, yabancı ülkelerden tarım arazileri kiralıyor, yurt dışından tarım ürünü almak için ithalat vergilerini sıfırlıyor. Tarımda böyle bir acı tabloyla karşı karşıyayız.

İŞ BİLMEZLERİN ELİNE BIRAKAMAYIZ: Ancak tarım konusu, iş bilmez bir Tarım Bakanı’nın ve Saray’daki tek adamın eline bırakılamayacak kadar önemlidir.

TARIM SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ: Bu nedenle CHP olarak belediyelerimizde yeni bir tarım seferberliği başlatıyoruz. 30 Eylül-2 Ekim arasında tüm belediyelerimizin katılımıyla İstanbul’da bir tarım zirvesi düzenliyoruz.

YENİ YOL HARİTASI BELİRLENECEK: Belediyelerimiz, yerli üreticimize büyük katkılar veriyor. Bu zirvemizde de, belediyelerimizin tarıma verdiği destekleri ele alarak kamuoyuna tanıtacak ve bundan sonraki yol haritamızı belirleyeceğiz. Şimdi yerel yönetimlerde, ardından ise iktidara geldiğimizde tarım için hangi adımları atacağımızı ortaya koyacağız. Sayın Genel Başkanımız da burada bir konuşma yaparak partimizin tarım politikasını milletimize açıklayacak.

İKTİDARIN YAPAMADIĞINI YAPIYORUZ: Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, ülkemizin içinde bulunduğu her sorunun çözümü için tüm imkânlarıyla mücadele ediyor. Neredeyse her konuda iktidarın yapamadığını yapan belediyelerimiz, tarım konusunda da mağduriyetleri gidermek için var gücüyle mücadele edecek. Ve inanıyoruz ki ilk seçimlerin ardından CHP iktidarının güneşi, tarlada alın teri döken çiftçimizin üzerine de bir güneş gibi doğacak.”