CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 9-10 Mayıs’ta yaşanan don felaketi nedeniyle ürünlerini kaybeden Malatyalı çiftçileri ziyaret ederek, “Büyük bir mağduriyet var. Buradan bir çağrı yapıyoruz. İlk yapılacak şey, çiftçinin Tarım Kredi’ye ve Ziraat Bankası’na olan borçları ertelenmelidir. İkinci şey, faizsiz ertelenmelidir. Afet kapsamının şartları yumuşatılmalıdır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 9-10 Mayıs’ta yaşanan don felaketi nedeniyle ürünleri heba olan Malatyalı çiftçileri ziyaret etti. Yaşanan durumu anlatan ve çiftçilerin taleplerini dile getiren Ağbaba, şunları söyledi:

“Malatya çiftçisi, üreticisi yıllardan beridir bu ekonomiye katkıda bulunuyor. Devlete katkıda bulunuyor. Ürettiği ürünüyle, yarattığı istihdamıyla katkıda bulunuyor. Tabi bu bölge, Malatya bilir ama belki diğer illerdeki arkadaşlarımız bilmez. Bu yöre, özellikle Malatya’nın en çok ceviz üretildiği yeri.  Hekimhan. Hiçbir şey kalmamış burada. Buralar cevizle yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Ceviz olmayınca çocuğuna ayakkabı alamayacak. Bağ-Kur’unu yatıramayacak. Büyük bir mağduriyet var. Buradan bir çağrı yapıyoruz. İlk yapılacak şey, çiftçinin Tarım Kredi’ye ve Ziraat Bankası’na olan borçları ertelenmelidir. İkinci şey, faizsiz ertelenmelidir. Afet kapsamının şartları yumuşatılmalıdır. Kimin bahçesi yanmışsa, kimin ağacı yanmışsa, kimin ürünleri yanmışsa bunlara devlet destek vermelidir. Ben araştırma önergesi verdim. Ben önümüzdeki hafta bu konuyu Türkiye’ye duyuracağım.”