CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TÜİK’in yüzde 19,25 olarak açıkladığı yıllık enflasyona ilişkin, “İktidar sürekli olarak ekonomide yeni rekorlar kırdığımızı açıklayadursun, kırdığımız tek rekor yüksek enflasyon ve hayat pahalılığıdır” dedi.

TÜİK, ağustos enflasyonunu yüzde 1,12, yıllık enflasyonu isi yüzde 19,25 olarak açıkladı. Veli Ağbaba, TÜİK’in enflasyon verisine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Ağustos ayında adeta rekorların enflasyonunu yaşadık. Kara deliğe dönüşen enflasyon önüne geleni yutmaya devam ediyor” dedi.

Enflasyonun Merkez Bankası’nın belirlediği yüzde 19’luk politika faizini geçtiğini kaydeden Ağbaba, şunları belirtti:

“Enflasyon faizi geçti, 2020 yılı zamlarından eser kalmadı. Temmuz ayında virgül farkı ile yüzde 19’luk faiz oranının gerisinde kalan enflasyon oranı, ağustos ayında yüzde 19,25 ile Merkez Bankası’nın politika faizini geride bıraktı. Enflasyon farkı, ağustos ayında yüzde 11,65’e yükselirken memurlara ve emeklilere 2020’nin son altı ayı için verilen yüzde 8,45’lik zamdan da eser kalmadı. Ağustos ayında en yüksek artış ise yüzde 29 ile gıda enflasyonunda gerçekleşti. Gıda enflasyonu, 28 ayın zirvesine yerleşti.

“EMEKÇİNİN MUTFAGINA ATEŞ DÜŞTÜ”

Dar gelirli yurttaşlara ağustos ayında düşen ise daha fazla açlık ve daha fazla yoksulluk oldu. 2004 yılından bugüne en yüksek ağustos ayı enflasyonunu gördük. İktidar sürekli olarak ekonomide yeni rekorlar kırdığımızı açıklayadursun, kırdığımız tek rekor yüksek enflasyon ve hayat pahalılığıdır. Türkiye, yüzde 19,25 enflasyonu ile 2004 yılından bugüne en yüksek ağustos ayı enflasyonunu yaşadı. Yeni rejimde sürekli olarak porsiyonları küçülen emekçilerin mutfağındaki ateş, evin her yerine sıçramış oldu. Sözde ‘cihan devleti olacağız’ sözü verilen yeni rejimin 38 ayının 36’sı, çift haneli enflasyonla geçti. Artık bir kara deliğe dönüşmüş olan enflasyon önüne geleni yutmaya devam ederken iktidarın sözde büyüme laflarından da eser kalmadı.”