CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin orman yerlerini korumaktan birinci derece sorumluluğun belediyeler olduğu açıklamasına " Siz belediyelerle uğraşacağınıza adam gibi görevinizi yapın. Eğer zaten sende siyasi etik varsa istifa edersin" diye tepki gösterdi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan birinci derecede sorumluluk belediyelerdedir" sözlerine tepki gösterdi. Antmen, Türk Hava Kurumu’nun uçaklarının hangarlarda çürüdüğünü ve bunun sorumlusunun Bakan Pakdemirli olduğunu söyleyerek, “Zamanında ihale yapmayarak, yangın söndürme uçaklarını hazır etmeyen ve bu nedenle de yangınların sönmesini engelleyen yine sensin. Sarayda 13 uçak varken, Türkiye Cumhuriyetin envaterinde bir tek yangın söndürme uçağı olmamasının sebebi de sensin ve senin mensup olduğun parti, iktidarınız. Bir de kalkmış belediyelere suç atıyorsun” dedi.

“Ey Orman Bakanı Pakdemirli, sen bir Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü’nün mevzuatına bak” diye Bakan Pakdemirli’ye tepkisini sürdüren Antmen, “Sizin okumanız varsa kanunlar açık. Ormanların temizlenmesi, yangınların söndürülmesi, daha sonra ormanların tekrar ağaçlandırılması Orman Bakanlığı’nın ve Orman Genel Müdürlüğü’nün görevi” diye konuştu.

Antmen, orman yangınlarının söndürülmemesinin sorumlusunun Bakan Pakdemirli olduğunu ifade ederek, “Yangınların sebebi siz değilsiniz ama söndürülmemesinin tek sebebi ve müsebbibi sizsiniz. Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olman üzere bütün belediyeler canla, başla mücadele etti. Yangınların yerleşim yerlerine sıçramaması için sabahlara kadar nöbet bekledi ama havadan bir yangın söndürme çabası görmedik… Siz belediyelerle uğraşacağınıza adam gibi görevinizi yapın. Eğer zaten sende siyasi etik varsa istifa edersin” diye vurguladı.