CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan, yerel yönetimler bünyesinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele komisyonları kurulması gerektiğini belirterek, “Kalıcı çözümler için belediyelerin bu iki önemli konuda daha fazla sorumluluğu olmalı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu gereksinimi görüp talep etmişti fakat AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, hem toplumsal cinsiyet eşitliği hem de uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılıkla mücadele konusunda çok ciddi ve somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı, şu açıklamayı yaptı:

“Kamu yönetiminin önemli bir alanını oluşturan yerel yönetimler Anayasamızda il özel idaresi, köyler ve belediyeler olarak tanımlanmış, görev ve sorumlukları belirlenmiştir. Yerel yönetimler halka en yakın olan birimlerdir. Bu nedenle bu sözünü ettiğim iki konu özelinde belediyelerin yasal bir çerçevede sorumlu olmaları yaşanan travmatik sorunların çözümünde ciddi katkı sunacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri bu sorumluluğa dünden razı. Hali hazırda bu alanlarda çalışmalar yapılıyor elbette fakat yasal bir zeminde daha doğru adımlarla ilerlemek gerekliliği ortada.

“AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLMİŞTİ”

Yerel yönetimler ve bireyler arasındaki ilişki mekânsal, toplumsal, kültürel, ekonomik alanlarda şekilleniyor. Her an her yerde halkın dokunabildiği yerel yönetimler uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadele ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin toplumda kanıksanması için sonuç odaklı çalışmalar yapabilir. Merkezi yönetimin böyle bir talebi seve seve yerine getirmesi gerekirken İBB’nin daha önce teklif ettiği bu iki komisyon AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti. Şimdi ben bu meseleyi TBMM gündemine taşıdım. Biz üzüm yemek istiyoruz, halka hizmet etmek istiyoruz. Bugün kadına yönelik ayrımcı uygulamalar her yerde karşımıza çıkıyor. Kadın cinayetleri deseniz her gün bir haberle sarsılıyoruz. Yine uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılık ciddi oranda artış göstermiş durumda. Bu sorunlara el birliği ile çözüm üretmeliyiz.”