CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun sosyal medyaya yansıyan görüntülerine ilişkin, “Togo Kuleleri’ni yapan firmanın patronunun mahkemesinden önce, patronun doğum günü partisine katılıyor. Hem de patronun ofisinde! Devletin hakimi, müteahhidin ofisine gider mi?” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun, sosyal medyaya yansıyan ve mahkemesinden önce olduğu iddia edilen görüntülere tepki gösterdi. Toklu’nun, Togo Kuleleri’ni yapan firmanın sahibi Uğur Sucu’nun doğum günü partisi olduğu iddia edilen görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Başarır, şöyle konuştu:

"ÜLKEMİZDE YARGI, YASAMA, YÜRÜTME TAMAMEN KİRLENMİŞ DURUMDA"

"Biz temiz bir yargı, temiz bir yasama, temiz bir yürütme istiyoruz. Evet bu bir hakim. İstinaf dairesinin başkanı. Ne işi var davasına bakılan bir iş adamının doğum gününde ? Bakmasa ne olur? İstinaf dairesinin başkanı... 106 bin liralık otelde kalıyor. Sonra diyor ki: 'Hayır. 35 bin liraya kaldım.' Diyor ama kendisi aylık 10 bin lira maaş alıyor. Yargı, yargıç su gibi temiz, berrak olmalı. Adalet dağıtıyor. Bir hakkı teslim ediyor bu kişi. Ama görüyoruz ki ülkemizdeki yargı, yasama, yürütme tamamen kirlenmiş durumda. Kirli ilişkilere teslim olmuşlar. Bir tarafta insanlar, inanılmaz bir hayat yaşayıp servet sahibi olurken, bir tarafta emekli, işçi, köylü ezilmektedir. Bu yüzden, temiz bir toplum, temiz bir devlet için seçim istiyoruz bir an önce. Bu pislikleri bir seçim temizler."