Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde tutuklanan öğrencileri cezaevinde ziyaret eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Buradaki haksızlığı ve hukuksuzluğu bir kez daha gördük. Öğrenci kardeşlerimizin yeri Metris, Maltepe, Bakırköy cezaevleri değil, bilim yuvaları, üniversitelerdir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi,  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinden tutuklanan öğrencileri cezaevinde ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklama yapan CHP’li Başarır, “Buradaki haksızlığı ve hukuksuzluğu bir kez daha gördük. Öğrenci kardeşlerimizin yeri Metris, Maltepe, Bakırköy cezaevleri değil, bilim yuvaları, üniversitelerdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun öğrencilere “Terörist” dediğini hatırlatan Başarır şunları söyledi:

“Ziyaret ettiğimiz öğrencilerimizin hepsi bambaşka siyasi görüşleri olan ailelerin çocuklarıydı. Mesela bir öğrencimiz, AKP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı’nın evladıydı. Birinin ailesi MHP’de yöneticilik yapmış. Bu çocuklarımızın ortak özelliği ise düşünebilmeleri, üretebilmeleri ve farklı düşünebilmeleriydi. Ama haklarındaki bu ön yargı, ülkemizi felakete sürüklemektedir. Sayın Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı üniversiteli öğrencilerimizi terörist ilan etmenin,  bu iftirayı atmanın size hiçbir faydası yok. Siz terörle mücadele edin. Suçsuz, günahsız öğrencilere iftira atmayın.”

“KİMSENİN EVLADINA İFTİRA ATMAYIN’

“Bu ülkenin ayrışmaya ihtiyacı yok. Farklı düşünceye sahip insanlar, ailelerinden de farlı düşünebiliyor. Size muhalefet edebiliyor, size oy vermeyebiliyor. Bunu kabullenin ve bilmeden, araştırmadan hiç kimsenin evladına iftira atmayın.”