CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut; Yozgat, Elâzığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastanelerini işleten Rönesans Holding’in bu alandan çekilerek, işletmeyi yabancı bir şirkete devretmesi için, “Sözleşmeler TBMM’ye ticari sır gerekçesiyle açıklanmıyor. Sağlık hizmetini Danimarkalılar mı sağlayacak? Sağlık Bakanlığı bu satışa neye göre onay verdi? Sağlık Bakanı’nın ağzını bıçak açmıyor” değerlendirmesini yaptı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut; Rönesans Holding'in Yozgat, Elâzığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastanelerindeki işletme alanından çekilerek, Danimarkalı ISS şirketine devretmesi hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Bu devirle birlikte kamu-özel ortaklığı modelinin iflas ettiğinin anlaşıldığını belirten Bulut, “Saray müteahhitleri, şehir hastanelerinden kaçmaya başladı. Danimarkalı şirket, Türkiye’de 100'den fazla AVM'ye ve 50'den fazla zincir mağazaya yönetim hizmeti veriyor. Vazgeçilmez bir Anayasal hak olan sağlık alanı, AVM mantığıyla yönetilemez” dedi.

Bulut'un açıklaması şöyle:

"SAĞLIK BAKANI'NIN AĞZINI BIÇAK AÇMIYOR"

“Satılan 5 hastanede 9 bin 500 yatak kapasitesi var. Devletten sonra Türkiye'nin en büyük sağlık şirketi. Şehir hastanelerinde yapılan sözleşmeler TBMM’ye ticari sır gerekçesiyle açıklanmıyor. Sağlık Bakanlığı mutlaka bir açıklama yapmalı. Danimarkalı şirkete, şehir hastanelerinde neleri sattılar. 5 şehrimize sağlık hizmetini Danimarkalılar mı sağlayacak? Bu satış ülkenin yararına mı, zararına mı? Sağlık Bakanlığı bu satışa neye göre onay verdi? Yanıtlanması gereken çok sayıda soru var. Ancak açıklama yapması gereken iktidar sözcülerinin, Sağlık Bakanı’nın ağzını bıçak açmıyor."

“ŞEHİR HASTANELERİ KAMULAŞTIRILMALI”

CHP olarak şehir hastanelerine karşı olmadıklarını, kamu-özel ortaklığıyla yapılıyor olmasına karşı çıktıklarını hatırlatan CHP’li Bulut; bu satış sonrası, eleştirilerinde haklı olduklarının ortaya çıktığını söyledi. Bulut, mevcut şehir hastanelerin kamulaştırılıp Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi gerektiğini belirtti.