CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, “İrticaya yeşil ışık yaktığımız yorumu doğru değil. Değişiklik, yönetmeliği daha etkin hale getirme çabası” sözlerine, “Böylesi bir değişiklik masum bir değişiklikmiş gibi gösterilemez. Saray rejimi ve Sayın bakan buradan irtica cümlesini ayıklayarak bence maksadını ortaya koyuyor. Kışladan elinizi çekin. Bunun sonuçları bu millet için acı ile tecrübe edilmiştir” diyerek yanıt verdi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu CHP Sözcüsü ve Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Milli Savunma Bakanı Akar’ın, “İrticaya yeşil ışık yaktığımız yorumu doğru değil. Değişiklik, yönetmeliği daha etkin hale getirme çabası” sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Değişikliğin "masum" gibi gösterilemeyeceğini belirten Ceylan, şunları söyledi:

“Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar, 'İrticaya yeşil ışık yaktığımız yorumu doğru değil. Değişiklik, yönetmeliği daha etkin hale getirme çabası' demiş. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne subay ve astsubay yetiştiren Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokullarına giriş şartlarının değiştirilmesi, Saray rejiminin nasıl Bir silahlı kuvvetler istediğinin açık göstergesidir. Sözüm ona yönetmeliği etkin hale getirmek için önceki yönetmelikte net bir şekilde tanımlanan; 'Yasadışı, siyasi, yıkıcı, İRTİCAİ, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olması' şartının yeni yönetmelikle kaldırılmasının cemaatlere alan açmaktan başka bir anlamı olamaz.

Bu ifadelerin nesi sizi rahatsız etti de değişiklik ihtiyacı hissettiniz. Yanıt oldukça basit aslında neyi yönetmelikten çıkardıysanız ondan rahatsızsınız demektir.Böylesi bir değişiklik masum bir değişiklikmiş gibi gösterilemez. Saray rejimi ve Sayın bakan buradan irtica cümlesini ayıklayarak bence maksadını ortaya koyuyor. Üstüne basarak söylüyoruz, kışladan elinizi çekin. Bunun sonuçları bu millet için acı ile tecrübe edilmiştir.”