CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışında; “Cumhuriyeti kuran kadrolar şunu çok iyi biliyorlardı. Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça bir anlam ifade etmeyecekti. İşte siyasi bağımsızlığımız yanında iktisadi bağımsızlığımızın da çok önemli bir mihenk taşı, İzmir Enternasyonel Fuarı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 90. İzmir Enternasyonel Fuarı’nın açılışında konuştu. Erkek’in konuşması şöyle:

“Çocuktum, rahmetli babam Çanakkale’den bizi İzmir Fuarı’na getirirdi. Çok keyifli günler geçirirdik. Çok keyifli anlar geçirirdik. Oyunlar oynardık. Biraz daha büyüdük gençliğe doğru, yine getirirdi bizi. Fuarda birçok ülkenin kültürünü bu fuarın pavyonlarında görürdük, tanırdık. Dünyadan bir şeyler görmek, gerçekten çok güzeldi.

İzmir Enternasyonel Fuarı’nın fuar olmasının ötesinde çok değerli yüksek anlamları da var. İktisadi açıdan, ticari açıdan, kültürel açıdan, sanatsal açıdan, ülkemizin tanıtımı açısında çok çok önemli ama aynı zamanda cumhuriyetimizin izlerini taşıyor. Ve biz bugün, her yıl olduğu gibi, bu gece bir tarihe olağanüstü muazzam bir tarihe tanıklık etmenin büyük gururunu yaşıyoruz.

İzmir Enternasyonel Fuarı’nın temeli, değerli başkanımızın da belirttiği gibi İzmir İktisat Kongresi’ne dayanıyor. Cumhuriyeti kuran kadrolar şunu çok iyi biliyorlardı. Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça bir anlam ifade etmeyecekti. İşte siyasi bağımsızlığımız yanında iktisadi bağımsızlığımızın da çok önemli bir mihenk taşı, İzmir Enternasyonel Fuarı… Onun için bende bu gece burada sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Bugün, dünyada alanında çok önemli büyük ihtisas fuarlarını gerçekleştiriyor. Çok önemli bir işlevi var, İzmir’imiz için, ülkemiz için, dünya için. 10 yıl… Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bugün hayatta olmayanları rahmetle, minnetle anıyorum.

“BARIŞ İÇERİSİNDE, BİRLİKTE GELECEĞİ KURACAĞIZ”

Bu gururu bize yaşatan bugüne kadar tüm belediye başkanlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Hayatta olmayanları bir kez daha minnetle anıyorum. İSFAŞ’a çok teşekkür ediyorum. Ticaret Bakanlığı’mıza, Valiliğimize, iş dünyamıza, odalarımıza, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Tabi ki en özel ve yürekten teşekkürü de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Tunç Soyer nezdinde tüm belediye çalışanlarına sunmak istiyorum. İzmir harika bir 10 gün geçirecek. Evet sloganda da yazdığı gibi ‘Biz barış içerisinde, birlikte geleceği kuracağız.”