CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, çiftçiye destek amaçlı kurulan Ziraat Bankası’nın destekten çok yük olduğunu ifade ederken "Ziraat Bankası yandaş holdinglere 750 milyon dolar veriyor. Bugünün parasıyla 6 milyar 450 milyon lira. Çiftçinin takipteki toplam borcu 5.9 milyar lira. Ama Ziraat Bankası yandaşı değil çiftçiyi takibe alıyor" dedi. 

CHP Milletvekili Cengiz Gökçen, tarım sektörünün sorunlarını dile getirdi. AKP iktidarında çiftçilerin zor günler geçirdiğini söyleyen Gökçel, “AKP iktidarları tarımı ve çiftçiyi bitirme politikası izliyor. Çiftçiyi borçlandırıp üretimden koparıyor” dedi.

Ziraat Bankası’nın çiftçiye destek olması amacıyla kurulduğunu fakat destek olmaktan çok yük olduğunu belirten Gökçel, tarım sektörünün kamu bankalarına 106.3 milyar TL borcunun olduğunu belirtti.

Tarım sektöründeki borç yükünün her geçen gün arttığının altını çizen Gökçel, “Tarım sektörünün  bankacılık sektörüne olan borçları 143,6 milyar liraya yükseldi. Bu borcun 106,3 milyar lirası kamu bankalarına ait. Bu borç kabul edilebilir değil” dedi.

"BORÇLAR 3 MİLYAR TL ARTTI"

CHP’li Gökçel, çiftçilerin ve tarım sektörünün borcu 1 ayda 3 milyar lira arttığını, çiftçilerin borç yükü altında ezildiğinin söylerken, “Çiftçilerimiz borç yükü altında eziliyorlar. Borçların kapanması bir yana borçların katlanarak artıyor. Mart ayından Nisan ayına kadar çiftçi borçları 3 milyar lira arttı” dedi.

“BÜTÜN ÇİFTÇİLER BİR YANDAŞ ETMİYOR”

Gökçel Ziraat Bankası’nın şirketlere verdiği kredileri eleştirerek, “Çiftçilerin Ziraat Bankası’na ve piyasaya olan borçları var. Ziraat Bankası ve borçların faizini silip borcu uzun vadede yapılandıracağına, Ziraat Bankası basın kuruluşlarını alacak yandaşlara kredi veriyor” dedi.

"ÇİFTÇİNİN TAKİPTEKİ TOPLAM BORCU 5.9 MİLYAR TL"

Demirören Medya’ya verilen 750 milyon dolar krediyi anımsatan Gökçel, “Ziraat Bankası yandaş holdinglere 750 milyon dolar veriyor. Bugünün parasıyla 6 milyar 450 milyon lira. Çiftçinin takipteki toplam borcu 5.9 milyar lira. Ama Ziraat Bankası yandaşı değil çiftçiyi takibe alıyor” sözleriyle eleştirdi.