TBMM İdare Amiri, CHP Milletvekili Mehmet Göker, sürekli olarak sahada ve halkın arasında çalışan gazetecilerin aşılanması konusunu TBMM gündemine taşıdı. Göker, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Çalışma koşullarını zorluğu göz önüne alınırsa gazetecilerimizin riskli grupta olduğu hususunda düşünceleriniz nedir? Bilim Kurulu toplantıları esnasında gazetecilerimizin öncelikli aşılanacak gruplar arasına alınmasına dair herhangi bir öneri getirilmiş midir?” diye sordu.

TBMM İdare Amiri, CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, basın mensuplarının aşılanmasını TBMM gündemine taşıdı. Göker, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunları kaydetti:

“İnsanların yaşanan olaylara ilişkin doğru bilgi alabilmelerini en önemli aracı olan basın, demokrasilerde yasama, yürütme ve yargıdan sonra gelen dördüncü kuvvet olarak nitelendirilir. Bu nedenle demokrasinin etkili bir biçimde sürdürülebilmesinin en önemli etkenlerinden biri olan basın mensupları, son derece önemli bir görevin çalışanlarıdır, Gazeteciler, foto muhabirleri, kameramanların, koronavirüs pandemisi döneminde de sürekli olarak sahada ve halkın arasında çalışmalarını sürdürmektedir. Siyasi liderleri takip ederken veya toplantılar esnasında sürekli yakın teması olarak çalışan basın emekçilerinin öncelik başlanacak aşılanacak meslek grupları arasına dahil edilmeleri son derece doğru hakkaniyetli bir yaklaşım olacaktır."

"BİLİM KURULU'NA GAZETECİLER İÇİN ÖNERİ GETİRMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?"

Göker, şu soruları sordu:

"-Çalışma koşullarını zorluğu göz önüne alınırsa gazetecilerimizin riskli grupta olduğu hususunda düşünceleriniz nedir?

-Bilim Kurulu toplantıları esnasında gazetecilerimizin öncelik aşılanacak gruplar arasında alınmasına dair herhangi bir öneri getirilmiş midir?

-Eğer böyle bir öneri getirmedi ise bir sonraki toplantıda gazetecilerin öncelik karşılanması konusunda bir öneri getirmeyi düşünür müsünüz?"