CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin üreticiden patates almasını olumlu bularak, “Toprak Mahsulleri Ofisi, bir kısım ürünü elinde tutmaz ise patates fiyatı hızla yükselmektedir” uyarısı yaptı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Gürer, patates üreticilerinin ciddi sorunlar yaşadığını hatırlatarak, üreticinin patateslerinin depolarda çürümeye başladığını açıkladı. Gürer, Cumhurbaşkanı 1 milyon 200 bin ton stokta patates olduğunu belirterek, “Biz Cumhurbaşkanı'nın söylediğini esas alıyoruz. Bu durumda Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ne kadar çiftçiden alacak ne kadarı çiftçide kalacak bunun da takipçisi olmak zorundayız" dedi. 

TMO’nun depolarda çürümeye başlayan ve üreticinin satamadığı patatesleri alıp, ihtiyaç sahibi ailelere bedelsiz olarak dağıtılmasını da Gürer, şöyle yorumladı:

“Geç kalınmış bu doğru karara rağmen TMO, bir kısım ürünü elinde tutmaz ise patates fiyatı hızla yükselmektedir. Çünkü pazarda patates açığı oluşma ihtimali vardır. Turfanda patates bu ay sonunda çıkacak. Geçtiğimiz yıl Mısır’dan patates ithal etme durumunda kalan iktidar, yine bu yanlışlığından dolayı ithal patates getirme durumunda kalabilir. Bunun için patatesleri Toprak Mahsulleri Ofisi elinde tutmalı ve piyasayı dengelemelidir. Asıl görevi de piyasayı dengelemek, çiftçiyi korumaktır. Piyasada patates açığının oluşmaması için gerekli tedbirleri almalıdır.”