CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Marmara Denizi’ndeki deniz salyası (müsilaj) oluşumundan CHP’yi sorumlu tutan AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’e sert çıktı. Öztunç, “Belli ki, üstü açık uyuduğu için ne söylediğinin farkında değil... Sayın İbrahim Aydemir aynaya baksın, meymenetsizi görür” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Marmara Denizi’ndeki deniz salyası (müsilaj) oluşumu hakkında açıklama yaparak CHP’yi sorumlu tutan AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’e cevap verdi. Aydemir’in açıklamalarını “bilimden uzak, saçma sapan” olarak niteleyen Öztunç, şöyle konuştu:

“AYNAYA BAKSIN, MEYMENETSİZİ GÖRÜR”

"AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in sözleri, tam talihsiz sözler. Sayın Aydemir, öyle ifadeler kullanmış ki, gerçekte Türkiye’yi yıllardır yöneten zihniyetin nasıl bir zihniyet olduğunu ortaya çıkartmış. AK Parti yıllardır Türkiye’yi yönetiyor. İşte AK Parti milletvekillerinin kafası bu. Yani, CHP’li belediyeleri suçlamaya çalışıyor aklınca. Marmara Denizi’nin kıyısındaki belediyelere bakarsak Bursa, AK Parti’de. Yalova, AK Parti’de. Balıkesir, AK Parti’de. Kocaeli, AK Parti’de. Eğer bu mantıkla bakarsak, o zaman önce AK Parti’yi suçlamak gerekiyor. Sayın İbrahim Aydemir aynaya baksın, meymenetsizi görür. İbrahim Aydemir, aynaya baksın meymenetsizin kim olduğunu çok daha net görür. Marmara Denizi’nde müsilaj var, İbrahim Aydemir’in beyninde sürmenaj var sürmenaj. İbrahim Aydemir haddini aşmıştır. İbrahim Aydemir’in mantığı, AKP’nin kafası, mantığıdır. ‘Hadi oradan’ diyoruz İbrahim Aydemir’e. İbrahim Aydemir, grup başkanvekili olmak istiyor. Her gün Meclis’te basın toplantısı yapıyor. Söyleyecek laf bulamayınca da işte böyle saçma sapan şeyler söylüyor. Bilimden uzak, pek çok konudan uzak saçma sapan şeylerle, aklınca grup başkanvekili olacak. Böyle grup başkanvekili olunmaz. Dolu olacaksın, çalışacaksın… Öyle belki kendi partinde bir yere gelirsin. Göze girmek için CHP’yi hedef alman, anlamsız. Bir kez daha söylüyorum: ‘Marmara Denizi’nde müsilaj var. İbrahim Aydemir’in beyninde de sürmenaj var.’ Belli ki, üstü açık uyumuş, üstü açık. Belli ki, üstü açık uyuduğu için ne söylediğinin farkında değil."

AYDEMİR'İN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ 

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorununa ilişkin açıklamasındaki ifadeleri tepki çekmişti. Aydemir, "Türkçemizde çok özel kavramlar var. Bunlardan biri meymenet kavramı. Meymenet, güzelliği ifade eder. Aksi olursa meymenetsizlik ortaya çıkar. Meymenetsizlik uğursuzluk demektir. Bu CHP'yi ifade eder" demişti.