CHP İzmir Milletvekilli Özcan Purçu, esnafın yüksek elektrik faturaları nedeniyle büyük sıkıntı çektiğini belirtirken, "25 metrekarelik bir market için 4 bin 200 lira elektrik faturası mı olur? Esnaf bu kadar fatura ile nasıl para kazansın?” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, yaptığı açıklamada hükümetin bir an önce elektrik faturalarına yönelik düzenleme yapması gerektiğini ifade etti. Purçu şunları söyledi:

"Yapılan zamlar yüzünden birçok esnaf kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Bu faturaları düşürün artık, esnaf rahat nefes alsın! Elektrik-su-doğalgaza üst üste yapılan zamlar yüzünden ülkenin geldiği hale bakın! Esnafımızın 25 metrekarelik dükkanına gelen elektrik faturası 4 bin 200 TL... Her ay yapılan zamlardan esnaf artık belini doğrultamıyor! Saray iktidarının esnafımızı, vatandaşımızı hiçbir şekilde düşünmediği ortadadır. Elektrik zamlarında gelinen nokta ortada. CHP iktidarında öncelikle elektrik – su – doğalgaz faturalarına eklenen zamları kaldırarak fatura bedellerini düşüreceğiz! Ayrıca, toplumdaki her kesimin dezavantajlı olduğu alana ilişkin ayrı ayrı düzenlemeler yapacağız. Bu toplum iyi bir yönetimi hak ediyor! CHP iktidarında ülke nasıl yönetilir, esnaf nasıl kazanç elde eder, kalkınma nasıl gerçekleşir göreceksiniz.”