Haber: TAMER ARDA ERŞİN - Kamera: ÜNAL AYDIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Antalya’nın Manavgat ilçesinde yanan köylerde incelemelerde bulundu vatandaşı dinledi. Salıcı, Türk Hava Kurumu’nun (THK) kayyum Başkanı Cenap Aşçı’nın birçok ilde ormanlar yanarken düğünde olduğunu açıklamasını eleştirerek “Yangın konusunda görevini yapması gereken kişiler, eğer olayı yeterince ciddiye almıyorlarsa, olayın bu hale gelmesinin müsebbibi onlardır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile beraber Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangının ardından bölgede incelemede bulunan CHP Örgüt Yönetimi ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, izlenimlerini ANKA Haber Ajansı’na anlattı. Yangının halen sürdüğünü hatırlatarak, “Yangına ilk müdahale yapılamadığı gibi havadan söndürme konusunda da ciddi bir yetersizlik var. Rüzgar da ters esiyor ve dolayısıyla yangının yayılmasını devam ettiriyor. Biz elimizden gelen desteği belediyelerimiz üzerinden veriyoruz, ancak bizim belediyelerimizin vermiş olduğu desteğin ötesinde bir desteğe ihtiyaç var. Merkezi iktidarın olaya el koyması lazım. Ciddi bir şekilde olayın içine girmesi lazım ki o bölümde eksiklikler olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Salıcı, THK’ya atanan kayyum Başkan Cenap Aşçı’nın yangın sırasında “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğundan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı oraya gitmek durumunda kaldım” sözünü eleştirerek şöyle konuştu:

“Ne deyim ne denir? Yangın konusunda görevini yapması gereken kişiler, eğer olayı yeterince ciddiye almıyorlarsa, olayın bu hale gelmesinin müsebbibi onlardır. Yangını bu kadar yayılmasının, bu kadar vatandaşın evini, hayvanlarını kaybetmesinin, doğada ciddi bir tahribatın ortaya çıkmasının nedeni onlardır.”

Salıcı, THK uçaklarının olup olmadığının tartışıldığına dikkat çekerek, “Uçakları görmek istiyoruz. Bu uçaklar var havalanamıyor deniyor. Niye bu iş son dakikaya bırakıldı. Niye bu zamana kadar Türkiye’de olaya müdahale edebilecek bazı helikopterlerin dışında ciddi su tanklarıyla uçabilecek, manevra kabiliyeti yüksek uçaklarımız olaylara müdahale etmiyor” dedi.

“İKTİDARIN GÖREVİ TEDBİR ALMAK”

Salıcı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yangınla ilgili olarak yurttaşlardan yardım istemesine tepki göstererek, iktidarın yangına erken müdahaleye öncelik vermesi gerektiğini söyledi. Salıcı, “Vatandaşa IBAN göndermek değil. Olay olduktan, bittikten sonra vatandaştan destek istemek kolay, bizim insanımız cömerttir. Bizim insanımız destek olur, oluyor da. İktidarın görevi felaketten, depremden, selden, yangından önce tedbir almak. Olduktan sonra konuşmak doğru değil” dedi.