CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 6 Eylül Pazartesi günü açılması planlanan okulların fiziki olarak yeterli olmadığı, okullardaki hijyen kitleri ve temizlik malzemelerinin eksik olduğunu öne sürdü. Şevkin, “Ülkemizdeki 20 bin köy okulunun kapatılması hiçbir mantıkla izah edilemez. Her köyümüzde, mahallemizde mutlaka okul ve öğretmen bulunmalıdır. Kapatılan köy okulları mutlaka açılmalıdır” dedi.

Müzeyyen Şevkin, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Adana 1 Nolu Şube Başkanı Seher Emre, 2 Nolu Şube Başkanı Emin Erkan Şenol, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Adana İl Başkanı Mutlu Gül ve sendikanın yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Şevkin, koronavirüs salgınında ‘delta’ varyantının arttığına, bu nedenle okullarda gerekli hijyen imkanlarının sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlar kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, okullarda yüz yüze eğitimin 6 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlatılacağını anımsatan Şevkin, taşımalı eğitim sisteminin eğitime engel oluşturduğunu iddia etti. Şevkin, “Ülkemizdeki 20 bin köy okulunun kapatılması hiçbir mantıkla izah edilemez. Her köyümüzde, mahallemizde mutlaka okul ve öğretmen bulunmalıdır. Kapatılan köy okulları mutlaka açılmalıdır” çağrısı yaptı.

Şevkin, 2020 yılı istatistiklerine göre Türkiye’de örgün eğitimde toplam 68 bin 589 okulun olduğunu, toplamda ise 18 milyon 241 bin 881 öğrencinin eğitim aldığını aktarırken “18 milyon öğrencinin hayatı riske atılamaz” dedi.