Çorlu tren kazasında yakınlarını kaybeden ailelerin adalet mücadelesine destek veren demiryolcu Soner Önal, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Kazada oğlunu kaybeden ve koronavirüse yakalanan Mısra Öz, kendisi yoğun bakıma girmeden önce Önal'ın destek mesajı attığını anlatarak, "Soner beyle ben yoğun bakıma girmeden mesajlaşmıştık. Konuşmakta zorlanıyorum, inanın benim için çok zor bir durum" dedi.

BTS üyesi Soner Önal, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Önal, Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesine karşı mücadelesi ve Çorlu tren kazasında kamu görevlilerinin sorumluluğuna işaret eden açıklamalarıyla kamuoyunda yer etmişti.

Arkadaşları Önal’ın ardından sosyal medyada üzüntülerini paylaşırken, onun mücadeleci kimliğine de vurgu yaptı.

Oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden ve yakalandığı koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz günlerde yoğun bakımda tedavi gören Mısra Öz, Önal’ın Çorlu davasında yanlarında olduğunu anımsattı. Öz, “Ben de koronavirüsten çıktığım için bilmiyorum, Soner beyle ben yoğun bakıma girmeden mesajlaşmıştık. Konuşmakta zorlanıyorum, inanın benim için çok zor bir durum” dedi. Öz, Önal'ın adalet mücadelelerinde kendilerine yardımcı olduğunu kaydederek, tren kazasına ilişkin süren davayla ilgili sürekli konuştuklarını anlattı. 

“21 KERE SÜRGÜNE GİTTİ”

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Murat Oral, Önal’ın özelleştirilmemesi için mücadele ettiği Haydarpaşa Garı önünde yaptığı değerlendirmede, “Soner tek başına bir orduydu, dik duruşlu bir arkadaşımızdı. Her söylenene ‘Baş üstüne’ demediği için tam 21 kere sürgüne gitmiş bir arkadaşımızdı” dedi.

“AŞILANMIŞ OLSAYDI, BUGÜN YAŞAYABİLİRDİ”

Oral, demiryolcuların aşılanmamasına tepki göstererek, “Bu arkadaşımız 4 tane arkadaşıyla beraber Covid oldu. Aşılanmış olsaydı, bugün yaşıyor olabilirdi” diye vurguladı.

Önal'ın arkadaşlarından emekli demiryolcu İshak Kocabıyık ise Önal'ın demiryollarında sendikal mücadelenin içinde yer aldığını vurgulayarak, "Hiçbir beklentisi olmadan, cefasına katlanarak, bu mücadele içinde yer aldı. Defalarca sürgün oldu, yılmadı" dedi. Önal'ın Haydarpaşa'nın özelleştirilmesine karşı da durduğunu kaydeden Kocabıyık, onun Çorlu tren kazası davasında verdiği mücadeleyi de anlattı. Kocabıyık, arkadaşının koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesine tepki göstererek, "Salgının başladığı günden itibaren gerekli ve yeterli önlemler alınsaydı, aşılama gerekli ve yeterli şekilde yapılsaydı Soner bugün aramızda olacaktı" diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

1- BTS Genel Başkanı Murat Oral

2- Emekli demiryolcu İshak Kocabıyık