Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müdahil oldukları her yerde onurlu tavır gösterdiklerini belirterek, "Şayet bedel ödememiz gerekiyorsa ödedik. Yeri geldi sokaklarımız karıştırılarak, siyasi kaosla, terör örgütleri üzerimize salınarak, darbe girişimiyle ödedik, yeri geldi ekonomik tuzaklarla ödedik ama hiçbir zaman eğilmedik, diz çökmedik, teslim olmadık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Gara bölgesinde terör örgütü tarafından şehit edilen vatandaşlar için halka başsağlığı dileyen Erdoğan, "Türkiye 40 yıldır bölücü terörle mücadele eden, bu uğurda pek çok kayıplar veren, acılar çeken bir ülkedir. Bu süreçte her yolu deneyerek terör bataklığını kurutmaya çalıştık" dedi.

"CHP'NİN BAŞINDAKİ 'ADAMCAĞIZ'..."

Erdoğan, Meclis Grup konuşması nedeniyle CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na da şu eleştirileri yöneltti:

"Kılıçdaroğlu dün yine çıktı tamamı yalan, tamamı yanlış olan bir sürü zırvayı arka arkaya sıraladı. Güya bize de sorular soruyor. Dünyadan ve ülkemizden haberi olmayan bir meczup sorsa diyeceğiz ki mazurdur. CHP'nin başındaki adamcağız, hayatının bir bölümü memuriyetle, bir bölümü siyasetle geçmiş, kasetle gelmiş de olsa CHP'nin başkanlık koltuğunu cebren ve hile ile işgal etmiş bir adamcağızdır." 

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıkları şöyle:

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 17 BİN 750'Yİ BULDU: Güney sınırlarımız boyunca terör koridorunu kırmak için çok sayıda harekat gerçekleştirdik. Temmuz 2015'ten bugüne kadar sınırlarımız içinde ve dışında yürütülen operasyonlarda verdiğimiz şehit sayısı 401'i asker, 443'ü jandarma, 299'u polis, 116'sı güvenlik korucusu olmak üzere 1259'dur. Terör örgütünün ülkemize sızmasını önlemek için kalıcı üsler oluşturduk. Yurt içinde 6 bin, yurt dışında 6 bin 900 olmak üzere toplam 12 bin 900'ün üzerinde terörist imha edilmiştir. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 17 bin 750'yi buldu. 

ZALİM OLMADIK: Biz hiçbir zaman zalim olmadık, zalimin yanında yer almadık, zalime teslim olmadık çünkü biz her zaman mağdura kucak açtık, mazluma el uzattık, hukukunu koruyanın safını tercih ettik. Suriye'de, Libya'da, Karabağ'da, Somali'de Filistin'de, Irak'ta, Bosna'da, Kıbrıs'ta bunu yaptık. Müdahil olduğumuz her yerde aynı onurlu tavrı gösterdik. Şayet bedel ödememiz gerekiyorsa ödedik. Yeri geldi sokaklarımız karıştırılarak, siyasi kaosla, terör örgütleri üzerimize salınarak, darbe girişimiyle ödedik, yeri geldi ekonomik tuzaklarla ödedik ama hiçbir zaman eğilmedik, hiçbir zaman diz çökmedik, hiçbir zaman teslim olmadık. 

TERBİYESİZLİĞE BAK: PKK ile arasına mesafe koyamadığı için nezdimizde hiçbir zaman gerçek siyasi bir kurum haline gelemeyen bir parti var. Bu parti resmi hesabından PKK ile irtibatlarını niteleyen paylaşımda bulunduğu için İletişim Başkanımızı hesabını vereceksiniz diyor. Terbiyesizliğe bak. Bu terör örgütü yardakçıları olarak Cumhur İttifakı olarak diyoruz, asıl bu millet şehit ve gazilerimizin hesabını soracak. Öyle bir soracak ki, bir daha kimse benzer ihanetlere teşebbüs edemeyecek.

GÜYA BİZE DE SORULAR SORUYOR: Bu ülkenin ikinci büyük partisi durumundaki CHP'ye ne oluyor. Kılıçdaroğlu dün yine çıktı tamamı yalan, tamamı yanlış olan bir sürü zırvayı arka arkaya sıraladı. Güya bize de sorular soruyor. Dünyadan ve ülkemizden haberi olmayan bir meczup sorsa diyeceğiz ki mazurdur. CHP'nin başındaki adamcağız hayatının bir bölümü memuriyetle, bir bölümü siyasetle geçmiş, kasetle gelmiş de olsa CHP'nin başkanlık koltuğunu cebren ve hile ile işgal etmiş bir adamcağızdır. Bu zatın terörün uluslararası boyutundan, terör örgütlerinin uluslararası alanlarda nasıl bir aparat olarak kullanıldığından zerre kadar malumatı olmadığını görüyoruz. Bu operasyonun sorumlusu elbette aynı zamanda başkomutan ve yürütmenin başı olan cumhurbaşkanından, askerinden polisine, istihbaratçısına kadar Türkiye Devleti'dir.

ZATIN REZİL KARAKTERİ: Her fırsatta alenen veya sinsice terör örgütlerine destek verenlerin kürsüden bize parmak sallama riyakarlığına girmeleri sadece midemizi bulandırıyor. Yapılan bilgilendirme toplantısının hemen ardından CHP grup toplantısında sergilenen pespayelik söz konusu zatın rezil karakterinin artık iyice bildiğimiz tanıdığımız tezahüründen başka bir şey değildir. Bu sufli zihniyet karşısında adeta sözün bittiği yerdeyiz. İlk seçimde bu zatın hak ettiği dersi son defa alacağına inanıyorum. Ekranları başında bizleri izleyen vatandaşlarıma özellikle bunları da hatırlatmanın faydalı olacağına inanıyorum.