Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı İmamoğlu ile polemik yaşadığı "Kanal İstanbul" projesiyle ilgili olarak, "Şu anda başta Çevre Şehircilik ve Ulaştırma olsun her türlü adımı atmış bulunuyoruz. Bundan ne ana muhalefet ne İstanbul Büyükşehir anlar. Biz ülkemizde hizmet etmek istiyoruz. Boğazın ne tür tehdit altında olduğunu benim İstanbul’da yaşayan halkım gayet iyi biliyor. Ana muhalefet 'Yaptırmayız, istemezük'. Yahu siz neyi istiyorsunuz ki?" dedi.

Erdoğan, Üsküdar'daki Büyük Selimiye Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Koronavirüs kısıtlamalarının esnetilip esnetilmeyeceğiyla ilgili olarak Bilim Kurulu'nun pazartesi günü yapılacak kabine toplantısında bilgi vereceğini, toplantıda kafeteryalar, restoranlarla ilgili kararlar alınacağını söyleyen Erdoğan'ın açıklamaları satır başlarıyla şöyle:

KISITLAMALAR GEVŞETİLECEK Mİ?: Bizim bir Bilim Kurulumuz var. Çalışmaları pazartesi günü Kabine'ye gelecek, orada müzakeresini yapacağız. Mutasyonun hangi ilimizde, ne konumda olduğunu Sağlık Bakanımız bizlere sunacak. Sunumdan sonra ne gibi tedbirler alabiliriz, lokantalarla, kafelerle ilgili ne yapabiliriz bunları pazartesi günü ifade edeceğim.

KANAL İSTANBUL: Şu anda başta Çevre Şehircilik, Ulaştırma olsun her türlü adımı atmış durumdayız. Ne bundan ana muhalefet ne İstanbul Büyükşehir anlar. Bu benim ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemime dayanan projedir. Biz hizmet etmek istiyoruz, Boğaz'ın ne tür tehditler altında olduğunu benim halkım iyi biliyor. Hala ana muhalefet 'Yaptırmayız, istemezük'. Hiçbir şeyleri yok. Bir sel afeti oldu İzmir ne hale geldi gördünüz. Tedbirleri yok, attıkları adım yok. İstanbul'da çöp dağları yükselmeye başladı. Sen belediye başkanı değil misin, bu çöpler niye kaldırılmıyor? İstanbul halkı eski Türkiye özlemine mi dönecek? İnadına ifadesini, İstanbul'a bir güzellik kazandıracağız. Çılgın projemizdir, alternatifleriyle hazırdır. Biz bunu Karadeniz'i Marmara'ya bağlamak suretiyle hayata geçireceğiz, Avrupa bunu hayran hayran izleyecek. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamıyor.

HOCALI KATLİAMI: Hocalı katliamı asılında Ermenistan'ın kişiliğinin ne olduğunu ortaya koyması bakımından çok önemli. Bir gece kalkıp da tüm insanları maalesef tanklarla, toplarla saldırıya geçmek suretiyle yüzlerce binlerce insanın katledilmesi kabul edilebilir değil. Bu Ermenistan'ın yapısı konusunda önemli.

ERMENİSTAN'DA DARBE GİRİŞİMİ: Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. Darbeleri kabul etmemiz mümkün değil. Askerin, adeta darbe çığırtkanlığına girmesi kabul edilebilir değil. Bir yönetim değişikliğine gidilecekse, bunu Ermenistan halkı yapar, bunu da Ermenistan halkı tasarrufuna bırakmak lazım. Ermeni halkı idareden, yönetimden artık bizar duruma düşmüştür.

 "VATANDAŞLAR EVİNİN ÖJNÜNDE SÜRPRİZ YAPTI"

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaş günü dolayısıyla vatandaşlar evinin önünde doğum günü sürprizi yaptı. Kesilen pastanın üstünde, Türk bayrağı, Osmanlı arması ve Erdoğan'ın altın varaklı bir koltukta otururken çektirdiği fotoğraf yer aldı.

Cuma namazına gitmek üzere Üsküdar Kısıklı’daki konutundan çıkan Erdoğan, makam aracını, konutunun yakında bulunan pastanenin önünde, kendisini pasta ve çikolatayla bekleyen vatandaşları görünce durdurdu. Erdoğan da “Hep birlikte nice yıllara inşallah. Ülkemizi ileri seviyelere tırmandırarak o günleri hep birlikte yaşamayı Allah bizlere nasip eder inşallah” dedi.

Basın mensuplarının da doğum gününü kutladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabb’im inşallah sağlık, sıhhat, afiyet içerisinde daha nice yıllar ülkemize, milletimize hizmet etmeyi bizlere nasip etsin. Hep birlikte… Çok teşekkür ediyorum" karşılığını verdi.