Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaleme aldığı “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” kitabı ciltli olarak 60 liradan satışa çıktı. Ciltsiz kitap ise 40 liraya satılıyor. İndirim yapan yayınevlerinde ise 28-42 TL arasında bir satış fiyatı belirlendi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazdığı “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” kitabı satışa çıktı. 216 sayfadan oluşan kitabın basımını Turkuvaz Kitap yaptı. Kitap ciltli ve ciltsiz olarak iki ayrı biçimde satılıyor. Ciltli kitabın fiyatı 60 lira, ciltsiz olarak satış fiyatı ise 40 lira. Kitap satışa sunulur sunulmaz D&R’da indirim yapıldı. 40 liraya satılan ciltsiz kitabın fiyatı yüzde 30 indirim ile 28 liraya, 60 liraya satılan ciltli kitabın fiyatı da 42 liraya indi.

Bu sabah satışa sunulan kitap için D&R’nin sitesinden kitaba ilişkin “Mutlaka okunması gereken bir kitap. Tavsiye ederim” yorumu yapıldı. Sitede kitaba ilişkin anket de yer aldı. Şimdiye kadar anketi dolduranların yüzde 65’i beğendini belirterek, 5 yıldız verdi. Yüzde 24’ü ise 1 yıldız vererek, beğenmediğini ifade etti.

Erdoğan kitabın tanıtım bülteninde şunları ifade etti:

“Sadece beş ülkenin bütün dünyanın kaderini etkileyecek konularda karar vermesi ne ahlaki ne adildir. Dünya beş ülkeden büyüktür. …

Adil ve daha sürdürülebilir bir küresel barışın temini için çok kültürlülüğü ve çok kutupluluğu yansıtan bir BM’ye ihtiyaç vardır. Dünya ne tek kutuplu ne de iki kutupludur, ne hâkim bir kültürün ne de birkaç imtiyaz sahibi aktörün kültürel hegemonyası altındadır. Çok kutuplu, çok merkezli, çok kültürlü, daha kapsayıcı ve adil bir dünya inşa etmek mümkündür. Böylesi bir dünya için ilk adres BM’dir. Barışın, istikrarın, adaletin ve etkin küresel yönetişimin yolu, BM’nin reforma tabi tutulmasından geçmektedir. BM reformu ve özellikle Güvenlik Konseyi’nin yapısının yeniden oluşturulması, elbette tüm dünya ülkelerinin uzlaşmasıyla hayata geçecektir.

Biz Türkiye olarak, bu çerçevedeki teklifimizi uzun zamandır ifade ediyor ve tüm ülkelerin tartışmasına açıyoruz. Çözüm önerimiz ise ‘Dünya beşten büyüktür’ ifadesinde kendini bulan, BM Güvenlik Konseyi’nin yapısının değiştirilmesini merkeze alan bir perspektifin hâkim kılınmasıdır. Konsey’in kıtaları, inançları, kökenleri ve kültürleri mümkün olan en adil şekilde temsil edecek bir yapıya kavuşturulacak şekilde yeniden yapılandırılması çözüm ve küresel barışın tesisi için devrimsel bir adım olacaktır.”