Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "helallik isteme" açıklamasının ardından, muhalefetten gelen "erken seçim çağrılarına" destek verdi. Avukatları aracılığıyla açıklama yapan Demirtaş, "Yoksulluktan intihar noktasına gelmiş olan halkı düşündükçe hapishane yemeği bile boğazıma diziliyor. Lüks saraylarda 3-5 maaşla zevk ve sefa içinde yaşayanlar hiç mi utanmıyorlar? Unutmayın! Sizi perişan eden Covid-19 değil, AKP-128’dir" dedi.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde 4 Kasım 2016 tarihinde bu yana tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Birliktelik, dayanışma mesajı veren Demirtaş, "Merak etmeyin, el ele vereceğiz, hep birlikte düzlüğe çıkacağız. Bu mafya düzeninden bir an önce kurtulmak için her yerde yüksek sesle erken seçim isteyin. Örgütlenin ve umutlu olun. Kazanacağız, içiniz rahat olsun" diyerek de erken seçim çağrısında bulundu. 

Demirtaş, ekonomik nedenlerle artan intiharlara dikkat çekerek, "Yoksulluktan intihar noktasına gelmiş olan halkı düşündükçe hapishane yemeği bile boğazıma diziliyor. Lüks saraylarda 3-5 maaşla zevk ve sefa içinde yaşayanlar hiç mi utanmıyorlar?" sözleriyle eleştirdi. 

"SİZİ PERİŞAN EDEN COVİD-19 DEĞİL, AKP-128'DİR"

Demirtaş'ın avukatları aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle: 

"Merhabalar, nasılsınız? Yoksulluktan intihar noktasına gelmiş olan halkı düşündükçe hapishane yemeği bile boğazıma diziliyor. Lüks saraylarda 3-5 maaşla zevk ve sefa içinde yaşayanlar hiç mi utanmıyorlar? Unutmayın! Sizi perişan eden Covid-19 değil, AKP-128'dir. 

Yolsuzluk demek devletten bir miktar çalmaktır. Bunların yaptığına yolsuzluk demek yetersiz kalır. Çünkü devleti komple çaldılar. Bu yüzden yoksulsunuz, işsizsiniz ve yardım alamıyorsunuz güzel kardeşlerim. 

Hiçbirimiz bunu hak etmiyoruz. Merak etmeyin, el ele vereceğiz, hep birlikte düzlüğe çıkacağız. Bu mafya düzeninden bir an önce kurtulmak için her yerde yüksek sesle erken seçim isteyin. Örgütlenin ve umutlu olun. Kazanacağız, içiniz rahat olsun. Selamlar, sevgiler."