Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, fındıkta taban fiyatın 35 lira olması gerektiğini açıkladı. Enginyurt, hükümete “Bu sene fındığa ölümüne sahip çıkacağız” dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, fındıkta taban fiyatın 35 lira olmasını istedi.

Uysal, fındık fiyatlarının bir türlü istikrara kavuşmadığını belirterek, “Bugün kendi üreticimize vermediğimizi yarın başka ülkelerin çiftçilerine, imalat sanayicilerine vermemek için kendi çiftçimizin hakkını hukukunu korumak zorundayız” dedi. Uysal çiftçinin girdi fiyatlarının arttığına da dikkat çekerek, “Fındığımızın asgaride 35 lira olarak fiyatının açıklanmasını bugünden beklemekteyiz” diye konuştu.

"ÖLÜMÜNE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da üreticinin gözünün hükümette olduğunu dile getirdi. Enginyurt, “Fındık fiyatları mevsim gelmeden açıklanmalı. Hükümete sesleniyorum, fındık taban fiyatını, fındık sezonu gelmeden açıklayın. Demokrat Parti olarak fındık taban fiyatının en az 35 lira olmasını istiyoruz” diye çağrıda bulundu. Enginyurt, her şeye zam geldiğini belirterek, hükümete “Bu sene fındığa ölümüne sahip çıkacağız” diye seslendi. 

Geçen yıl fındığa Karadeniz’de bölgesine göre 21,5-26,5 TL arasında taban fiyat açıklanmıştı.