İzmir depreminden etkilenen yurttaşlar için Elazığ, Balıkesir, Isparta, Gümüşhane gibi valiliklerden gelen gıda yardımlarını 6 ay depoda bekletip Ramazan kolisine dönüştüren ve üzerine de kendi adını yazdıran Bergama Belediye Başkanı AKP'li Hakan Koştu'nun 30 Ekim depreminin ardından yerel bir radyoya verdiği mülakat ortaya çıktı. Koştu'nun 117 yurttaşın hayatını kaybettiği depremle ilgili "Tüm Türkiye yardımcı oldu. Bizim milletimiz gerçekten çok âlicenap bir millet" sözleri dikkati çekti.

İzmir depreminden etkilenen vatandaşlar için Elazığ, Balıkesir, Isparta, Gümüşhane gibi valiliklerden gelen gıda yardımlarının AKP'li Bergama Belediyesi’ne ait tekstil fabrikası depolarında aylarca bekletilip Ramazan kolisine dönüştürüldüğünün ortaya çıkması gündeme bomba gibi düştü. CHP'li milletvekillerinin ve CHP İzmir örgütlerinin büyük tepki gösterdiği, TBMM gündemine de taşınan skandalın ardından henüz bir açıklama yapmayan Bergama Belediye Başkanı AKP'li Hakan Koştu'nun 117 yurttaşın yaşamını yitirdiği 30 Ekim depremi sonrası yerel bir radyoya verdiği mülakatın görüntüleri ortaya çıktı.

Koştu, devletin tüm kurumlarının depremin ilk anından itibaren yurttaşların yanında olduğunu belirtirken, "Tüm Türkiye yardımcı oldu. Bizim milletimiz gerçekten çok âlicenap bir millet. Belediyeleriyle ve sivil toplum kuruluşlarıyla herkes oradaydı, devlet başta olmak üzere. AFAD’ın önderliğinde oradaki hizmet kusursuz yerine getirildi" sözleri ise dikkati çekti.

O gün "alicenaplık" vurgusu yapan AKP'li Koştu'ya, CHP'liler sert tepki göstermişti. Skandalı ortaya çıkaran Bergama Belediyesi'nin CHP’li Meclis Üyesi Selim Tok, depodaki kolileri tesadüfen gördüğünü söyledi.

TORBALARA BELEDİYE BAŞKANININ ADINI YAZDILAR

CHP'liler de bir toplantı düzenleyerek skandalı duyurdu. CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, “Bugün Belediye Meclis Üyemiz Selim Tok, Bergama Belediyesi’nin tekstil fabrikasının bulunduğu yerdeki depolarda tesadüfen bir manzarayla karşılaştı. Bergama Belediyesi, İzmir depremi sonrası depremzedeler için ülkemizin değişik vilayetlerinden gelen yardımları depremzedelere dağıtmayarak ya da bir kısmını dağıtıp, bir kısmını ayırarak belediyenin depolarına kaldırdılar. Depremden tam altı ay sonra bugün, depremzedeler için alınan yardımlar belediye başkanının adını taşıdığı torbalarla Ramazan yardımı olarak dağıtılıyor. Bunu doğru bulmuyoruz, kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.

“BİR LÜTUF GİBİ DAĞITILIYOR”

Bergama Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi CHP'li Ali Bor da şunları söyledi:

"Bugün Bergama Belediyesi’nin tekstil fabrikasında karşılaştığımız manzarada, İzmir depremi sonrası yapılan yardımların kasti olarak bekletildiğini gördük. Bugün bu erzaklar, belediye başkanının adını taşıyan torbalara konularak sanki belediye başkanının bir lütfuymuş gibi Ramazan yardımı olarak dağıtılıyor. Bu etik bir davranış değil.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Hakan Koştu'nun radyo programındaki konuşması CHP İlçe Başkanı Ecevit Canbaz ve partililerin tepkisi