Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükümetin açıkladığı reform paketleri için "Bu söylenenler geçmişte de gündeme gelmiştir. Kalkınma planları, orta vadeli programlar, diğer resmi dokümanlar. Biz de yaptık. Ama biz arkasında durduk. Biz uyguladık. Bizim açıkladığımız hiçbir program lafta kalmadı" dedi.

Babacan, Trabzon’da Ortahisar ilçe kongresinde konuştu. İktidarın reform açıklamalarını eleştiren Babacan, özetle şunları söyledi:

GÜNDEM BELİRLEYEN BİR PARTİ: DEVA Partisi güçlendirilmiş parlamenter sistem için siyasi partilerle ikili bazda diyalog ve iş birliği sürecini başlattı. Biz bunun açıklamasını yaptıktan tam dört gün sonra Cumhurbaşkanı dedi ki ‘hadi gelin yeni anayasayı konuşalım’ dedi. DEVA Partisi artık Türkiye’de gündem belirleyen olaylarını akışını etkileyen henüz iktidar olmadan fikirleriyle, önerileriyle projeleriyle ülkeye yön vermeye başlayan bir parti.

EKONOMİDE REFORM PAKETİ: Şurada büyük bir çelişki var. Erdoğan ikide bir çıkıyor ne diyor; ‘Ekonomimiz uçuyor ‘diyor. ‘Pik yapıyoruz’ diyor. Peki şaha kalkan pik yapan ekonomi var da niye siz böyle arka arkaya paket açıklamak zorunda kalıyorsunuz? Biz defalarca söyledik; ‘Türkiye’de pik yapan bir ekonomi yok’ dedik. ‘Ekonomi dip yaptı bunu görmüyor musunuz’ dedik. Şimdide reform reform diyorlar. Ancak daha neyin reformunu yapmaları gerektiğini bilmiyorlar. Bilmiyorlar çünkü sorunu doğru bir şekilde ortaya koyamıyorlar. Ve Sayın Erdoğan hâlâ çıkmış bize taraflı Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin nimetlerini anlatıyor. Hakikatten kaçıyor bunlar, hakikatten kaçtıkları için de gerçek sorunlara, hakikate çözüm üretemiyorlar.

SÜSLENMİŞ CÜMLELER: Reform paketi açıkladılar da kur mu düştü? Reform paketi açıkladılar da faiz mi düştü? Reform paketi açıkladılar da yatırımcılar artık Türkiye düzelecek diye yatırım mı yapmaya başladı? Hiçbiri yok. O süslenmiş cümlelerle anlattıkları şeyler, kurumların olağan işleri içinde zaten olması gereken şeyler. Yeni hiçbir şey yok. Bu söylenenler geçmişte de gündeme gelmiştir. Kalkınma planları, orta vadeli programlar, diğer resmi dokümanlar. Biz de yaptık. Ama biz arkasında durduk. Biz uyguladık. Bizim açıkladığımız hiçbir program lafta kalmadı.