Diyanet İşleri Başkanlığı, cumhuriyet altını ödüllü hadis yarışması düzenliyor. 19 Mayıs tarihine kadar başvuru alınacak yarışma 22 Mayıs'ta çevrimiçi olarak yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Mevlidi Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” düzenliyor. Hz. Muhammed’in hadislerini içeren ve Diyanet tarafından 22 liraya satılan “Hadislerle O’nu Anlamak” kitabından 80 soruluk sınav yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı yarışmanın amacını, “Yarışma ile gençlerin bilgi seviyelerini ölçmekten ziyade yarışma vesilesi ile Hz. Peygamber (sav)’i tanıma, onun mesajını anlama, gençlerin milli ve manevi duygularını geliştirme ve Başkanlık çalışmaları ile tanıştırma hedeflenmektedir” diye açıkladı.

Yarışmada esas alınacak kitaba ise, "http://yayinsatis.diyanet.gov.tr/  adresinden ve satış bürolarından ulaşılabileceği bildirildi.

19 Mayıs’a kadar yarışmaya başvuru alacağını duyuran Diyanet İşleri Başkanlığı, 22 Mayıs'ta çevrimiçi olarak yapılacak sınav sırasında yaşanacak olumsuzluklara ilişkin sorumluluk alınmayacağını açıkladı.

Sınav duyurusunda, “Elektrik kesintisi vb. sebeplerden kaynaklı internet kopmaları ya da farklı şekilde sınavdan geçici kopmalar yaşanması durumunda süre devam edecektir. Herhangi bir sebepten dolayı yarışma sayfasından çıkıldığı takdirde yarışma süresi devam edeceğinden dolayı sorumluluk ve gerekli tedbirleri almak yarışmacıya aittir” denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın oluşturduğu “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması Yarışma Soru Hazırlama Komisyonu” yarışmaya 7 gün içinde gelen itirazları değerlendirecek. Yarışmanın sonunda kazananlara verilecek ödül ise cumhuriyet altını olacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, yarışma duyurusunda ödüle ilişkin “Yarışma neticesinde her ilden birincilik elde eden bir erkek ve bir kız öğrenciye Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile Başkanlığımız tarafından bir cumhuriyet altını ödül olarak verilecektir. Ayrıca müftülükler imkânları nispetinde dereceye giren diğer öğrencileri ödüllendirebileceklerdir” açıklamasını yaptı.

Yarışmaya, 1 Ocak 1993-1 Ocak 2004 arasında doğanlar katılabiliyor.