GÖKHAN TUZLADAN

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu”, bugün “Çevre ve Sıfır Atık” temasıyla koşuldu. Koşuyu milli maratoncu Mestan Turan kazandı.

“Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu”, Mimar Sinan Caddesi’ndeki Selimiye Camisi’nin önünde başladı. İki ayrı parkur şeklinde koşulan 21 kilometrelik maraton, Yunanistan’ın Kastanies sınır kapısından dönülerek tamamlandı. Bin 47 sporcunun kayıt yaptırdığı koşu, yaklaşık 2 saat 30 dakika sürdü.

Kentin tarihi dokusu içinde koşulan yarı maratonda, Türkiye’nin batıya açılan kara sınır kapısı olan, ancak yaşanan mülteci krizi sonrasında kapanan ve halen açılmayan Yunanistan’ın Kastanies sınır kapısından dönülerek tamamlandı. Daha önceki yarışlarda Yunan gümrüğü iç kısmından dönülen yarışmada, bu kez tel örgüler ve kapalı sınır kapısı ile karşılaşıldı.

Maratonun kazanan sporcusu ise parkurun büyük bir bölümünü ilk sırada sürdüren milli atlet Mestan Turan oldu. Turan, 16 yıldır maraton koştuğunu ve bu başarısını şehit ve gazi ailelerine armağan ettiğini belirtti.