Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞİTİM-İŞ), Tekirdağ’da 3 okuldaki Atatürk büstlerine yapılan saldırılar için “Adalet Bakanlığı’na ve Cumhuriyet Savcılarına sesleniyoruz; bu tür alçakça saldırıları ‘münferit’ saldırıları gerçekleştirenleri ‘meczup’ diye nitelendirerek salmaktan vazgeçin” açıklamasını yaptı.

EĞİTİM-İŞ, Tekirdağ’da okullardaki Atatürk büstlerine yapılan saldırılara ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Saldırıların münferit olmadığı vurgulanan açıkmada, “AKP’nin, iktidarı süresince uyguladığı Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını, Cumhuriyet’imizin ilkelerini ve değerlerini itibarsızlaştırma politikaları, gerici kesimlere had bilmezlik vermeye devam etmektedir. İktidarın, okullarda okutulan Öğrenci Andı’nı siyasallaştırdığı yargı aracılığıyla kaldırmasının ardından, Atatürk büstlerine saldırılar yeniden başlamıştır" denildi.

Tekirdağ'da Yeni Çiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu'nda Atatürk büstüne yapılan saldırının ardından iki okulda daha "Atatürk büstlerinin yobazlar tarafından tahrip edildiğine" dikkat çeken EĞİTİM-İŞ'in açıklaması şöyle:

"Öncelikle belirtmek gerekir ki bu saldırılar, daha önce benzer hadsizlikler cezalandırılmayarak teşvik edilmiştir ve aslolan bu saldırıların kimler tarafından yapıldığı değil, saldırganların ortak zihniyetidir. Bu çarpık, kendi tarihinden bihaber, çağın aydınlığından ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranların ışığından uzak zihniyet, iktidara geldiğinden bu yana Cumhuriyet alerjisini belli eden AKP’nin söylem ve politikalarıyla paralellik göstermektedir. Her hadsiz saldırının arkasından yetkililerce ve AKP’ye yakın basın organlarınca saldırganların ‘meczup’, ‘akli dengesi yerinde olmayan’ olarak nitelendirilmesi de tesadüf değildir. Durumu hafifletmek ve saldırganların cezasız bırakılmasına zemin hazırlama amacı taşıyan bu ortak söylem, gerçeği yansıtmamaktadır. Saldırganın bıraktığı notta, Atatürkçülük için ‘gizli bir putperest dini’ yazdığı dikkate alınırsa, burada akli dengesi yitmiş birinin hezeyanı değil, bir yobazın korkunç bir cüretle aldığı karar olduğu görülecektir... Adalet Bakanlığı’na ve Cumhuriyet Savcılarına sesleniyoruz; bu tür alçakça saldırıları ‘münferit’ saldırıları gerçekleştirenleri ‘meczup’ diye nitelendirerek salmaktan vazgeçin! Eğitim-İş olarak Ulu Önderimize yönelik bu ve benzeri saldırılara asla izin vermeyecek, sistematik olarak yapılan bu itibarsızlaştırma faaliyetlerine asla sessiz kalmayacağız.”