Eğitim Sen, diğer eğitim sendikalarına çağrı yaparak, “Eğitim ve yükseköğretim kurumlarında çalışan herkesin acilen aşılanması ve iş yerlerinde alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi ve takip edilmesi için yapabileceklerimizi birlikte tartışmak, belirlemek istiyoruz” dedi.

Okullarda 2 Mart’tan itibaren kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesi ve sınavların yüz yüze yapılma kararının ardından vaka sayılarının arttığına dikkat çeken Eğitim Sen, “Yüz yüze eğitim sürecinde yaşanacak olumsuzluklar sonucunda da ileride çok daha vahim tablolarla karşı karşıya kalmamız muhtemeldir” diye uyardı.

Eğitim Sen’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eğitim öğretim hizmet kolunda örgütlü sendikalar olarak ortak sorumluluk almamız gerektiğini düşünüyoruz. Eğitim ve yükseköğretim kurumlarında çalışan herkesin acilen aşılanması ve iş yerlerinde alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi ve takip edilmesi için yapabileceklerimizi birlikte tartışmak, belirlemek istiyoruz. Eğitim Sen olarak, Covid-19 salgını ve salgının yol açtığı sorunlara karşı eğitim-öğretim hizmet kolunda bulunan bütün sendikaları bir araya gelmeye ve ortak tutum almaya davet ediyoruz.”