Terör örgütü FETÖ'ye yönelik “Bylock”, “Ablalar” ve “Eğitim Kurumları” soruşturmaları kapsamında aranan 9 kişinin, gizlendikleri “gaybubet evlerinde” yakalandıkları operasyonlara ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Emniyetten yapılan açıklamaya göre, operasyonda ele geçirilen dijital materyaller arasında, Fetullah Gülen’e ait “yeni kayda alındığı tespit edilen örgüt mensuplarını motive eden, onlara karşı mücadele eden kamu görevlilerine ise beddua içeren” video ve ses kayıtları bulundu. 

İstanbul Emniyeti'nden verilen bilgiye göre; Mali Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerinin 11 Haziran'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarla 9 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda ise TL, USD ve Euro cinsi toplam 750 bin lira karşılığı para, çok sayıda hediyelik market alışveriş kartı, bir adet “F” serisi 1 dolar, FETÖ ele başı Fetullah Gülen'e ait kitaplar, sohbet kasetleri ve dijital materyaller ele geçirilmişti.

Ele geçirilen dijital materyallerde örgüt elebaşı Fetullah Gülen’e ait çok sayıda, yeni kayda alındığı tespit edilen ve “örgüt mensuplarını motive etmek amaçlı konuşma ve örgütle mücadele eden kamu görevlilerine yönelik beddua içerikli” video ve ses kayıtları bulundu. 

BYLOCK YAZIŞMALARI ORTAYA ÇIKTI

İncelenen materyallerde Bylock yazışmalarında örgüt mensuplarının bir araya geldiği kamp yerlerine FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’e ait kitap isimlerinin verildiği, örgütün yayın organlarından olan kapatılan Samanyolu TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Hidayet Karaca’nın örgüt mensuplarını 17-25 Aralık operasyonlarını yapan polislerin yargılandıkları Çağlayan Adliyesi'nde destek amaçlı eylem yapmaya yönlendirdiği tespit edildiği bildirildi.

Emniyetten yapılan açıklamada Fetullah Gülen’in manevi oğlu olduğu iddia edilen Enes Kanter’in paylaşımlarına destek verilmesi yönünde talimatların da yer aldığı yazışmaların bulunduğu vurgulandı.

FETÖ’nün “futbolda şike” soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle yargılanarak 1972 yıl 10 ay hapis cezası alan dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın eşi olan “Mukaddes” kod adlı N.A.’nın da aralarında bulunduğu 9 şüpheli polisteki ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

N.A. ile birlikte 3 kişi tutuklanırken, 5 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Bir kişi ise ifadesinin ardından savcının talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı.