Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bayburt, Giresun, Niğde ve Zonguldak 7. olağan il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı. "CHP parçalanmaya başladı" diyen Erdoğan, "Geçmişte hiçbir aktör bugünkü CHP kadar kötü bir görüntü sergilemedi. CHP'nin başındaki zat kendisini eleştirilenleri kapı dışarı ediyor" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, AK Parti ilk kongrelerinde yaptığı konuşmada, ana muhalefet partisi CHP'yi eleştirdi. Geçmişteki hiçbir siyasi aktörün bugünkü CHP kadar kötü bir görüntü sergilemediğini iddia eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte parçalanmaya başladılar. CHP'nin başındaki zat, kendisini eleştirenleri kapı dışarı ediyor. CHP hangi projeyi üretiyor diye baktığımızda karşımıza sadece koskoca bir boşluk çıkıyor. Kardeşlerim hiçbir yol aşılamayacak kadar yüksekten geçmez. CHP'nin tek işi, terazisinin kefelerine yerleştirdiği, kurduğu kirli ittifakın bozulmasını engellemeye çalışmaktır. Yıllarca bizi tek adamlıkla suçlayanların dönüp dolaşıp geldikleri yer partilerini tek adamcağız siyasetine mahkum etmesidir. CHP'nin başındaki zatın herkesi kapı dışarı ederek sergilediği diktatörlük, tek parti seviyesine geldi. 

"ÇARŞAMBA GÜNKÜ KONUŞMAMI İZLEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM"

İşte Menemen... Menemen'de neler oldu biliyorsunuz. Menemen'de şimdi AK Parti iktidar oldu. Buradan sesleniyorum; çarşamba günü Millete Sesleniş konuşmamı özellikle izlemenizi tavsiye ediyorum. Sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim. CHP yönetimi gençlerimizi kışkırtmaktadır. Ha CHP ha HDP, hiçbir farkları yok. Terör örgütlerinin beslemesi bunlar."

"2023 SEÇİMLERİ KRİTİK ÖNEME SAHİPTİR"

2023 seçimlerinin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Teşkilatlarımızda sorumluluk üstlenen arkadaşlarımızın, samimiyetle gayret göstereceklerine yürekten inanıyorum. Partimizin 18 yıllık kesintisiz iktidarda bulunmasının sırrı, milletimizin her ferdinin kendini bu çatı altında görebiliyor olmasıdır. İnşallah ülkemizin tarihi bir atılımın içinden geçtiği bu günlerle, mücadeleye zafere ulaştıracağız. Bunun için 2023 seçimi kritik öneme sahiptir.

Zihnini ve kalbini Türkiye düşmanlarına kiralamış kişiler, Türkiye'nin demokrasine saldırıyor, bugüne kadar bunların hiçbirine boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

"RABİAMIZA DAHA SIKI SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ"

Çocuklarımıza 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye'yi miras bırakmak için daha çok çalışmamız, daha çok mücadele etmemiz gerekiyor. Bu süreçte rabiamıza daha sıkı sahip çıkmak zorundayız. Rabiamız geleceğimize güvenle bakabilmemizin en büyük teminatıdır. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerinde dönüşümün etkisiyle sallandıkları bir dönemde Türkiye olarak bizim sapasağlam ayakta durabilmemizin yolu buradan geçiyor. 

Tabii bütün bunlar ancak gören gözler duyan kulaklar ve adaletin yuva yaptığı kalpler için geçerlidir. Kinleri, hırsları ve karanlık hesapları, özellikle kendi ülkelerinin felaketlerini dilecek kadar yollarını şaşıranlara diyecek şey bulamıyoruz. Bunlara da doğruyu, hakkı, hakkaniyeti, yaptıklarımızı ve hedeflerimizi anlatmayı sürdüreceğiz. Bu konuda sizlere güveniyorum.  Bugüne kadar ne yaptıysak, milletimizle birlikte yaptık, ne başardıysak sizlerle birlikle başardık. Basın ve sosyal medya mecraları siyasetimizin sadece duyurulma yeridir."