Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Dün, kendi sınırları içinde adeta bir varlık yokluk mücadelesi veren bir ülkeden, bugün bölgesinde ve dünyada her kritik meselede söz sahibi bir ülkeye dönüştük. Gençlerimizle birlikte kendimiz ve tüm dostlarımız inşa ettiğimiz güvenin, istikrarın, refahın, vicdanın, adaletin, ahlakın sembolü olan geleceğe inşallah çok az kaldı. Ülkemize yönelik saldırıların giderek biçim değiştirmesinin ve özellikle gençlerimiz hedef almasının gerisindeki sebep işte budur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Malazgirt Zaferi'nin 950. yılında bulunduğu Bitlis Ahlat’ta, önce Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etti. Erdoğan’a; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile AKP Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım eşlik etti.

Erdoğan, daha sonra Ahlat’taki etkinlik alanında özetle şunları söyledi:

“BAŞKA MEDENİYETLERE YAMAMA GİRİŞİMLERİ: Tarihi İslam mezarlıklarının en büyüğü unvanını taşıyan Selçuklu Meydan Mezarlığı, bizim bu topraklardaki bin yıllık varlığımızın hafıza kayıtlarıdır. Anadolu’nun Orhun Abideleri, diyebileceğimiz Ahlat mezar taşları, bugün; adeta milletimize ait bir tapu senedi hükmündedir. Gerçi bu büyük mirası, ecdadımıza çok görüp, başka toplumlara medeniyetlere yamama girişimlerine şahit olmuyor değiliz. Ama hamdolsun, namuslu tarihçilerimiz ve milletimizin sağlam hafıza kayıtları sayesinde biz buranın neresi olduğunu, ne anlama geldiğini gayet iyi biliyoruz. Malazgirt Savaşı’nın kazanılmasında da bu şehrin çok büyük önemi vardır. Bizans imparatorunun Ahlat’a gelen öncü kuvvetlerinin buradaki Selçuklu güçleri tarafından yok edilmesi, zaferin ilk adımı olmuştur.

İRADEMİZİ TÜM DÜNYAYA TEKRAR TEKRAR HAYKIRIYORUZ: Ahlat’ın hikayesi tamamen kendine özgüdür. Bu şehir, tarih boyunca doğu ve batı medeniyetleri arasında köprü vazifesi görmüştür. Ahlat için taşların konuştuğu derler. Malazgirt Savaşı’nın kazanılması manasında da buranın çok büyük önemi vardır. Ecdat bu topraklara geldiğinde harap bitap yıkık bir coğrafyayla karşılaşmıştı. Ahlatlı alimler arifler ve gönül erleri Anadolu’ya İslam mührünün vurulmasında çok büyük rol oynamıştır. Bugün bu etkinlikle hem ecdadı yad ediyor. Hem bu toprakları ilelebet vatanımız olarak koruma irademizi tüm dünyaya tekrar tekrar haykırıyoruz.

30 YILLIK 50 YILLIK DÖNEMLER DEVLETLERİN TARİHİNDE KISA SÜRELERDİR: Biz 2023 hedefleriyle ülkemizi hak ettiği demokrasi ve kalkınma seviyesine getirmek için var gücümüzle mücadele ettik, ediyoruz. 2053 ve 2071 vizyonlarıyla Türkiye’yi her bakımdan dünyanın en güçlü ülkeleri arasında ilk sıralara yerleştirme görevini bırakıyoruz. İnsanların hayatlarında çok uzun gibi görünen 30 yıllık 50 yıllık dönemler milletlerin ve devletlerin tarihinde oldukça kısa sürelerdir. Bu kısa süreleri hakkıyla değerlendirdiğimizde milletimizin önüne ışık yaktığımızı unutmamalıyız. Biz geçtiğimiz 19 yılda cumhuriyet tarihinde yapılanların 10 katı hizmeti ülkemize kazandırmışsak gençlerimizin çok daha büyük başarılara imza atacağından şüphe duymuyorum.

ŞU OTAĞLAR EN GÜZEL İFADEDİR: Malazgirt ve Ahlat’ta gerçekleştirdiğimiz programlar, Okçular Vakfı’mızın ve onlarla birlikte ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimiz sayesinde bugünkü canlılığına kavuşmuştur. Beşinci yılına ulaşan bu programların, her yıl daha büyük bir coşkuyla zenginleştiğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Artık yurt dışından misafirlerimizin de eşlik ettiği bu programların en güzel şekilde ifası için hem Çevre Şehircilik Bakanlığı’mız, Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız, İçişleri Bakanlığı’mız hem İçişleri Bakanlığımız çok önemli alt payı yatırımlarını şu mekanda yapmışlardır. İşte bu gördüğünüz mekan, şu otağlar bunun en güzel ifadesidir.

AT VE OKÇULUK SPORLARI ÜNİTELERİ AHLAT’IN ŞANINA LAYIK BİR ESER OLDU: Geçtiğimiz yıl, Ahlat Gençlik Kampı’nın açılısını yapmıştık. Bugün de Ahlat millet bahçesinin açılışını yapıyoruz. Millet bahçemiz 167 bin metrekarelik bir alan üzerinde kuruludur. İçindeki Millet Kıraathanesi, oba çadırları, gösteri alanları, tribünü at ve okçuluk sporları üniteleri ve diğer hizmet üniteleriyle Millet Bahçe’miz Ahlat’ın şanına layık bir eser oldu. Bu eserleri ve gerisindeki manayı görebilmek için; gören göz, işten kulak, hakikatleri ifade edebilecek bir dil, ülke sevdasıyla dolu bir yürek lazımdır. Milletimizle 19 yıldır aynı hedeflerin peşinde gittiğimiz için ülkemizi hep ileriye taşıdık. Yürüyüşümüze ne vesayetin oyunları, ne terör örgütlerinin saldırıları, ne darbecilerin girişimleri, ne ekonomik tetikçilerin tuzakları engel olabildi. Küresel siyasi ve ekonomik düzenin yeniden yapılanma sürecinde ülkemizin bu gücünün önemini çok daha iyi görüyoruz. Dün, kendi sınırları içinde adeta bir varlık yokluk mücadelesi veren bir ülkeden, bugün bölgesinde ve dünyada her kritik meselede söz sahibi bir ülkeye dönüştük.

CUMHUR İTTİFAKI OLARAK BİZİ GÖRECEKLER: Gençlerimizle birlikte kendimiz ve tüm dostlarımız inşa ettiğimiz güvenin, istikrarın, refahın, vicdanın, adaletin, ahlakın sembolü olan geleceğe inşallah çok az kaldı. Ülkemize yönelik saldırıların giderek biçim değiştirmesinin ve özellikle gençlerimiz hedef almasının gerisindeki sebep işte budur. Cumhur İttifakı olarak, geçmişte sağcı-solcu diyerek, Alevi-Sünni diyerek, ilerici-gerici diyerek, Kürt- Türk diyerek birbirine düşürmek istedikleri gençlerimiz, bu defa oyuna gelmemiştir, gelmeyecektir. Cumhur İttifakı olarak karşılarında dimdik bizleri görecektir. En son PKK ve FETÖ hadiseleri bize gençlerimizin milli manevi değerleriyle teçhizi, teknolojik kabiliyetler ile donanması kendilerini geliştirebilecek her alanda önlerinin açılması konusunda en küçük eksik, gedik bırakmamız gerektiğini gösteriyor. Artık hiç kimsenin, hiçbir kesimin milletimize, gençlerimize böyle bir acı yaşatmasına müsaade etmeyeceğiz.

AFETLERDE, YANGIN FELAKETLERİNDE ATTIĞIMIZ ADIMLARI GÖRDÜNÜZ: Kendi ülkelerinin ve milletlerin felaketlerine sebep olanların aksine biz 84 milyon vatandaşımızın her birine layık olduğu hizmetleri sunmak için harekete geçiyoruz. Doğu Karadeniz’de yapılanları gördünüz. Bütün bu afetlerde anında adımlarımızı attık. Antalya Muğla’da yangın felaketlerinde attığımız adımlarımız gördünüz. Mücadele bayrağını daha da yukarı taşıyarak yolumuza devam edeceğiz. Ahlat’ta bize gençlerimizle bu güzel buluşmayı sağlayanlara teşekkürlerimi sunuyorum.”