81 il ve tüm ilçelerde 2023-28 yılları arasında arasında 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin işyeri yapacak. Yeni projeye başvurular yarın başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ''Vatandaşlarımız toplam 608 bin lira fiyata sahip, 2 artı 1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle sahip olabilecekler. 850 bin fiyata sahip 3+1 konutlar 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile yapılabilecektir'' dedi.

SOSYAL MEDYADAN DA PAYLAŞTI

Ertdoğan, yeni sosyal konu projesinin detaylarını sosyal medyadan da paylaştı. Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

"İlk Evim İlk İş Yerim Projesi’nde çeşitli kesimlere pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Şehit yakınlarımıza, gazilerimize, engelli kardeşlerimize, emekli vatandaşlarımıza ve bir ilki gerçekleştirerek gençlerimize özel bir kontenjan oluşturuyoruz.

Devasa sosyal konut projemizin ilk etabını 2 yılda bitirmeyi planlıyoruz. Toplam 360 bin bağımsız birimden oluşan projemizin bu ilk etabı dahi Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut atılımıdır. 

Konutlarımızın fiyatını maliyet fiyatı üzerinden %40 indirim yaparak belirledik. Vatandaşlarımız 2+1 konutlara aylık 2 bin 280 liradan, 3+1 konutlara ise aylık 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle sahip olacak. 

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

TOKİ aracılığıyla inşa edilecek sosyal konutlara, proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden veya proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek. Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek.