Tamer Arda ERŞİN- Tuğçe BİÇER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete yönelik, “Aç olarak dolaşanları buyurun söz doyuruverin” sözüne, CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan yanıt geldi. Öztrak, "Metal yorgunu yönetim itidalini kaybetmeye başladı" derken Erdoğan’ı erken seçime davet etti. Öztrak, "Bizim iktidarımızda Türkiye'de aç insan olmayacak" dedi. Ağbaba ise Erdoğan’ı istifaya çağırdı, “Müsaade etsinler, CHP olarak Türkiye’de kimsenin yatağa aç girmesine izin vermeyiz. Lütfen Recep Tayyip Erdoğan istifa etsin” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında, ekonomik sorunları dile getiren muhalefet liderlerine yönelik, "Aç dolaşanları buyurun siz doyuruverin" sözlerine CHP'den tepki geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP iktidarında kimsenin aç olmayacağını söylerken şöyle konuştu:

METAL YORGUNU YÖNETİM İTİDALİNİ KAYBETMEYE BAŞLADI: “Öyle anlaşılıyor ki milletin kendisinden umudu kestiğini görmüş. Milleti bizim doyurmamızı istiyor. Milletin bu hale gelmesinin tek nedeni vardır Erdoğan’ın şahsım hükümetinin kötü yönetimidir. Millete bir şey vaat ediyoruz; iktidara gelir gelmez Erdoğan’ın şahsım hükümetinin milletimizden aldığı ne varsa tekrar hepsini milletimize geri vereceğiz. Bizim iktidarımızda, yönetimimizde Türkiye’de aç insan olmayacak.  Biz kimseye açsa insanlar 'siz doyurun' demeyeceğiz. Evet, doyurmaya çalışıyoruz. Bizim büyükşehir belediyelerimiz bugün sıkıntıda olan milletimize yardım etmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Muhalefet liderlerine hakaret ederek bu işin içinden çıkılmaz. Öyle gözüküyor ki metal yorgunu olan bu yönetim itidalini de kaybetmeye başlamıştır. Millet bunların halini görüyor, notlarını görüyor sandığın da en kısa zamanda önüne gelmesini istiyor. Daha fazla milletin sırtında yük olmasınlar sandığı getirsinler.”

“BÜYÜK YÜZSÜZLÜK”: CHP’li Ağbaba da Erdoğan’ı istifaya çağırırken, açlıktan muhalefetin sorumlu tutulmasını, “Büyük yüzsüzlük” diye eleştirdi. Ağbaba şöyle konuştu:

 “Bizim doyurmamızı istiyorsa kenara çekilsin istifasını bıraksın. Biz aç insanlarımızı doyururuz. İstifasını bıraksın, biz hemen ülkemizdeki aç insanları doyururuz. İşsizimize iş buluruz. Bugün Türkiye açsa kötü yönetimdendir. 750 milyon dolar Ziraat Bankası’nın kredisini birilerine peşkeş çekenler, Türkiye’nin imkanlarını peşkeş çekenler, Türkiye’deki açlığın sorumlusudur. Türkiye’deki kaynakların yandaşlarına peşkeş çekenler yolsuzluğa tarihi rekor kırdıranlar açlığın sorumlusudur. Tabi ki açlarımızı doyururuz, müsaade etsinler, Belediyelerimizin para toplamasına, ekmek dağıtmamıza izin vermiyorlar. Müsaade etsinler, CHP olarak Türkiye’de kimsenin yatağa aç girmesine izin vermeyiz. Lütfen Recep Tayyip Erdoğan istifa etsin. 19 yıldan beri geldiği nokta muhalefeti açlıktan sorumlu kılması ve açları doyurmasını istemesi, hakikaten büyük sorumsuzluk. Büyük yüzsüzlük. Tarihin en yüzsüz yönetimiyle karşı karşıyayız. Utanma duygumuz kayboldu ahlaki değerlerimiz kayboldu. Bu sözü söylememesi gereken en son insan Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

ERDOĞAN NE SÖYLEDİ?: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında, muhalefet liderlerinin ekonomik sorunları gündeme getirmesini eleştirirken şöyle konuştu:

“Şimdi bakıyorsunuz, sözde siyasi parti genel başkanı olarak çıkıp, konuşanlara bakıyorsunuz; durmadan hep iftira. Millet açmış. Biz ne gerekiyorsa bütün imkânlarımızı seferber ederek yapıyoruz. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin. Yapılandırmaysa bütün yapılandırmaları yapıyoruz. Ama nankörlük biliyorsunuz parayla değil, Onlar yine nankörlüğe devam ediyorlar. Milletimizden gayet güzel teşekkürler alıyoruz, bunlar millet aç diyor.”