Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de yaşanan sel felaketi üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirerek, "İzmir tüm altyapısı ile çökmüş vaziyette, kaçak yapıları ile çökmüş vaziyette" dedi. Erdoğan, CHP'li İzmir Belediyesi'ne seslenerek "E ne iş yapıyorsun sen? Suyunuz yoktu suyunuz… DSİ’ye verdiğim talimatla İzmir’e suyu biz getirdik. Çünkü halk benim halkım, biz onları susuz bırakmayız" dedi.

AKP Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, İstanbul ve Ankara'da su sıkıntısı yaşanabileceğini belirtek, "İstanbul, Ankara... Temenni ederim ki inşallah.... Kar filan geldi de toparladık işi. Buralarda da yine her an her türlü sıkıntı olabilir. Çünkü buraların barajlarını da yine biz yaptık. Bu barajlar sayesinde bugün hamdolsun İstanbul susuzluğu yaşamıyor" diye konuştu.

"KAR FİLAN GELDİ DE TOPARLADIK İŞİ"

Erdoğan, şunları söyledi:

"İzmir’in hali ortada. 35 yıldır sizde ya. 35 yıl… İnsan altyapı adına bir şey yapmaz mı? Bunlar yapmadılar. İzmir tüm altyapısı ile çökmüş vaziyette, kaçak yapıları ile çökmüş vaziyette. Ben İzmir gibi muhteşem güzel bir şehrimizin özellikle altyapı, üstyapı noktasındaki hele hele o Karabağlar’ın filan halini gördüğü zaman insan ‘Eyvah’ diyor. E ne iş yapıyorsun sen? Suyunuz yoktu suyunuz… DSİ’ye verdiğim talimatla İzmir’e suyu biz getirdik. Çünkü halk benim halkım, biz onları susuz bırakamayız. Büyükşehirler suyu kendi temin etmek zorundadır, getirtmek zorundadır. İzmir’de böyle bir şey söz konusu değil, onu da biz orada hallettik. İstanbul, Ankara temenni ederim ki inşallah kar filan geldi de toparladık işi. Buralarda da yine her an her türlü sıkıntı olabilir. Çünkü buraların barajlarını da yine biz yaptık. İstanbul’un barajlarını yine biz yaptık. Bu barajlar sayesinde bugün hamdolsun İstanbul susuzluğu yaşamıyor."