Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin kendilerini halkın içinden, iktidarı ise sarayda sefa süren olarak göstermeye çalıştığını savunarak, "Bir de halkçılık diyerek, kendilerini halkın içinde bizi de güya saraylarda sefa süren olarak göstermeye çalışmıyorlar mı orası artık sözün bittiği yere dönüşüyor" dedi.

Meclis'teki AKP Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, AKP'nin geçmişte olduğu gibi bugün de millet ile birlikte olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"CHP yöneticileri kendi içlerinde yaşanan taciz, tecavüz, hırsızlık, arsızlık skandallarının üzerini örtmek için hem bize hem milletimize olan hakaretlerinin dozunu sürekli arttırmaya başladı. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış misali, milletimizin önüne çıkıp özeleştiri yapacak, özür dileyecek, içlerindeki tecavüzcülerden, tacizcilerden, hırsızlardan hesap soracak yerde, işi pişkinliğe vuruyorlar. Yalan olduğu defalarca ortaya konmuş, mahkemelerce tescil edilmiş konuları utanmadan, arlanmadan tekrarlayanlara pişkin denmez de ne denir?

Cumhuriyetin ilk partisini, bölücü örgütün maşalığını üstlenen yapının payandalığına düşürenlerin kendilerince oynadıkları yüksek siyaset oyunlarını millet günü geldiğinde başlarına geçirecektir. Önlerine geleni tek adamlıkla suçlayanların kendi partilerinde oynadıkları tek adamcağız rolünü tebessümle seyrediyoruz. Bir de halkçılık diyerek, kendilerini halkın içinde bizi de güya saraylarda sefa süren olarak göstermeye çalışmıyorlar mı orası artık sözün bittiği yere dönüşüyor. Bu zatları şimdiye kadar milletimizin içinde pek görmedik ama biz bugün de milletimizle birlikteyiz."