Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir görüşme yaptığı açıklandı. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin, bölgesel istikrar ve güvenliğin sağlanması için Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin hükümleri uyarınca belirlenen Boğazlar rejiminin korunmasının önemini vurguladı.

Kremlin'den yapılan açıklamada Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonla görüştüğü duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre görüşmede; Türkiye'nin Kanal İstanbul projesiyle ilgili planlarının ele aldığı bölümde Putin, bölgesel istikrar ve güvenliğin sağlanması için 1936 tarihli Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin hükümleri uyarınca belirlenen Boğazlar rejiminin korunmasının önemini vurguladı.

Açıklamada Putin'in, Erdoğan'ın talebi üzerine Rusya'nın Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin yaklaşımlarını anlattığı belirtildi. Kremlin, "Putin’in Ukrayna'nın Minsk anlaşmalarından kaçınması ve son dönemde temas hattındaki durumu kızıştıracak provokatif eylemlerde bulunması nedeniyle duyduğu endişeyi" dile getirdiğini belirtti.

Putin’in, Azerbaycan ve Ermenistan liderleriyle yaptığı görüşmeler hakkında Erdoğan'a bilgi verdiği de açıklamada vurgulanan başlıklar arasındaydı.

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin yarın İstanbul’a gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi bekleniyor.