GAYE ŞEYMA CAN

Şişli’de boşanma aşamasında olduğu eşi Sabiha Mutlu’yu silahla yaralayan Samet Mutlu’nun yargılanmasına başlandı. Duruşmaya sedyeyle getirilen Sabiha Mutlu, evliliği boyunca eşinin kendisini öldürmek istediğini şimdi ise engelli hale geldiğini belirterek, "Adalet istiyorum. Ayaklarımı geri istiyorum" dedi.

Boşanma aşamasında olduğu eşi Sabiha Mutlu’yu silahla yaralayan Samet Mutlu’nun iki ayrı suçtan 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Bugün yapılan duruşmaya, sedyeyle gelen müşteki mağdur Sabiha Mutlu ile tarafların avukatları katıldı. Tutuklu sanık Samet Mutlu, koronavirüs olduğu gerekçesiyle duruşmaya gelmedi.

“EVLİLİĞİM BOYUNCA BENİ ÖLDÜRMEK İSTEDİ”

Duruşmanın sonrasında ambulansa bindirilen Sabiha Mutlu, “Adalet istiyorum. Ayaklarımı geri istiyorum. Ben engelli kalacağım, yatalağım. Ben cezasını en üst seviyeden almasını istiyorum. Televizyonda gördüğü gibi 'İşte bak 3 sene yatmış çıkmış, ben de seni vururum' diyordu. Evliliğim boyunca öldürmek için teşebbüs etti. Bıçakla yatırdı, kızım kurtardı. Silah çekti polis kurtardı. Ceza alsın istiyorum. En üstten ceza alsın istiyorum ki diğerlerine de örnek olsun. Diğer kadınlar da böyle bu şekilde şiddet görüyor” dedi.  

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şişli’de yaşayan Sabiha Mutlu, yaklaşık 1,5 yıl önce şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanma davası açtı. Mahkeme, 5 yaşındaki kızlarının geçici velayetini annesine vererek, babasıyla haftada bir gün görüşmesini kararlaştırdı. 23 Mayıs Pazar günü kızını alan Samet Mutlu, annesine teslim etmedi. Kızını almak için Sabiha Mutlu’ya tokat atan Samet Mutlu, sonrasında ateş etti. Ayağından vurulan Sabiha Mutlu, yere yığıldı. Ateş etmeye devam eden Samet Mutlu, Sabiha Mutlu’yu iki bacağından ve sağ elinden yaraladı.

Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Samet Mutlu’nun ‘eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ ile ‘silahla tehdit’ suçlarından 11 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.