Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde derdini CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a anlatan esnaf, “Her şeyden önce, tarımdı şuydu benim bunlara aklım ermez. Adalet. Avukat beye adalet neyse, beyefendiye adalet neyse bana da olmalı” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde esnaf ziyaret ederek derdini dinledi. Ziyaret sırasında Torun şöyle konuştu:

“UÇUK KAÇIK PROJELERLE UĞRAŞMADIK”

“Bütün esnafımıza dolmuşçusundan bakkalına kadar, berberinden manavına kadar destek verdik. Öyle uçuk kaçık projelerle uğraşmadık ve vatandaşımızın sorununa çözüm bulduk. İnşallah sizlerin de katkısıyla, desteğiyle biz de sizlere hizmet vermek istiyoruz. Bu ülke büyük bir ülke. Bu ülke kaynakları olan, sorunlarını çözme kabiliyeti olan bir ülke ama yaşadığımız süreç, maalesef bizim lehimize gelişmedi. Ne esnafımızın ne çiftçimizin, ne işçimizin… Bakıldığında her bir tarafı ayrı bir güzelliği olan bu tarım ülkemizde her şeyi ithal eder hale geldik. Halbuki biz bir tarım ülkesiyiz. Gayrı Safi Milli Hasılamıza baktığımızda, diğer konulara baktığımızda daha iyi yerlere gelebiliriz. Bu iddiayla sizden destek istiyoruz.”

“ADALET OLMAYAN BİR ÜLKENİN GELECEĞİ DE OLMAZ”

Bu sırada ülkedeki adalet sisteminden yakınan bir vatandaş da “Her şeyden önce, tarımdı şuydu benim bunlara aklım ermez. Adalet. Avukat beye adalet neyse, beyefendiye adalet neyse bana da olmalı" dedi. Bunun üzerine Torun şöyle konuştu:

"Adalet kutup yıldızı gibidir. Sen yer değiştirirsin ama o yer değiştirmez. Şu anda tam dört sene oldu biz Ankara’dan İstanbul’a adalet için yürüdük. Hala adalet, istiyoruz. Adalet olmazsa ekonomi olmaz. Adalet olmazsa sağlık olmaz. Adalet olmazsa gelişme ve büyüme olmaz. Evlat yetiştiriyoruz bu ülkeye. Onların geleceği olmaz. Adalet olmayan bir ülkenin geleceği de olmaz. Biz diyoruz ki camiye, adliyeye, kışlaya siyaset sokmayın. Buralar bizim için önemli kurumlar. Camiye siyasete girerse cemaati bölersin. Adliyeye siyaset girerse adaleti öldürürsün. Kışlaya siyaset girerse askeri yok edersin.”