Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Trabzon’da esnafın sorunlarını dinledi. Bir esnaf vaka artışlarından ve koronavirüs yasaklarından yakınarak, “Bizi sıkıyorlar. Suyumuzu akıtıyorlar. Ama kendilerine geldi mi, hiçbir şey yasak değil” diye konuştu.

Babacan, Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bugün yapılan parti kongresinin ardından esnaf turuna çıktı. Devletten destek almadığını söyleyen bir esnaf, “‘Biz esnafın yanındayız’ diyor, hani nerede?” sözleriyle sitem etti. 

"COVİD’İN KARADENİZ’DE ARTMASI CUMHURBAŞKANIMIZIN SALONLARI TIKLIM TIKLIM DOLDURMASINDAN OLMUŞTUR"

Babacan ve esnaf arasında yaşanan diyalog şöyle:

Esnaf: Bizi idare edenler hep söylüyorlar. Bizi sıkıyorlar. Suyumuzu akıtıyorlar. Ama kendilerine geldi mi, hiçbir şey yasak değil. Şu Covid’in Karadeniz Bölgesinde artması Cumhurbaşkanımızın buraya gelip de il ilçe kongrelerine katılıp salonları tıklım tıklım doldurmasından olmuştur.

Babacan: Lebalep

Esnaf: Evet. Bizim cenazelerimizi üç, beş kişi ile kaldırıyoruz. Ama kendilerininkini 3000, 5000 kişi ile kaldırıyorlar.

Babacan: Kuralı koyan önce kendi uyacak, başka türlü millet uymaz. Ya da adil olmaz.

Esnaf: Aynen öyle.

"‘BİZ ESNAFIN YANINDAYIZ’ DİYOR HANİ NEREDE?"

Babacan: İşler nasıl?

Esnaf: Sormaya gerek yok. Biz çok kötüyüz de bizi dinleyen yok. Bize bakan yok. Bir senedir bizi ne arayan var ne soran var ne ilgilenen var. Ne yapıyorsun diye soran yok. Herkese geçen dönem 25 (bin) lira vermişti esnafa, yüzde 0,49’la. Bize vermedi. Kendilerine veriyorlar. Ben 26 yıldır bu işi yapıyorum hiçbir bankaya borcum yok. Devlete bir kuruş vergi borcum yok. Sen Esnaf Kefalet’e diyor.

Babacan: Ben sordum alan yok.

Esnaf: Bir esnafta 20 tane çıkmaz. ‘Biz esnafın yanındayız’ diyor, hani nerede?