İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğde'nin Bor İlçesinde esnafı ziyaret etti. Beyaz eşya ticareti yapan bir esnaf biriktirdiği parasıyla çalışanlarının ve iş yerinin masraflarını ödediğini belirterek, “40 yıllık esnaflık hayatımızda böyle bir piyasa görmedim. Kaypak, istikrarsız, başıboş, arayan soran takip eden kimse yok. Bugün aldığınız şeyi yarın alamıyorsunuz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğdeli esnaf ve oto sanayicilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.  

Akşener’e sıkıntısını anlatan beyaz eşya satışı yapan esnaf “40 yıllık esnaflık hayatımızda böyle bir piyasa görmedik. Kaypak, istikrarsız, başıboş, araya soran takip eden kimse yok. Bugün aldığınız şeyi yarın alamıyorsunuz. Pandemiden önce dört kişiydik. Şimdi elemanla ben kaldık, günü kurtarmaya çalışıyoruz” dedi.

"BİRİKİMİMİ PANDEMİDE HARCADIM"

Biriktirdiği 500 bin lira parayı pandemi döneminde harcamak zorunda kaldığını söyleyen doğalgaz tesisatı yapan esnaf ise “Altı ay içerisinde 500 bin liramız gitti. İşçileri çalıştırmak şimdiki sistemde yok. Biz de çalıştıramadık. Onları da boş bıraksak olmuyor ertesi gün kirası var, yiyeceği var içeceği var. Aylıklarını ödedik 4-5 bin lira, para bitti” diye konuştu.  

"17 ELEMANA MAAŞ VERİYORUM, BANA PARA KALMIYOR"

Emekli maaşının yetmediğini ifade eden vatandaş, doğalgaz tesisatı yapmasa emekli maaşıyla geçinemeyeceğini söyledi. Esnaf, “Benim evimde 9 baş nüfus, evimin 6 bin lira gideri var. Hiçbir yere gidemiyoruz. Ayda iki üç iş yaparsak şükrediyoruz. Ben 17 elemana maaş veriyorum, bana para kalmıyor. Gelir yok ki kredi çeke çeke bankaya borçlandık iyice. Milleti ben aç bırakamam, işten atamam. Ha bugün düzelir ha yarın düzelir. Sadece sigorta parası veriyor gerisi yok. Sonumuz ne olacak” dedi.

"BURASI RANT, ARSA OLARAK KAPIYORLAR ELİMİZDEN BİZİ DE DAĞIN BAŞINA ATIYORLAR"

Oto sanayicilerini de ziyaret eden Akşener'e, yurttaşlar; 320 dükkânın bulunduğu sanayinin taşınmak istendiğini ancak kendilerinin bunu istemediğini söyleyerek tepki gösterdiler. Bir esnaf, yaşadıkları durumu; “Burası rant, arsa olarak kapıyorlar elimizden, bizi de dağın başına atıyorlar” sözleriyle anlattı.

84 yaşındaki diğer bir başka esnaf ise "Biz burada elli senedir çalışıyoruz üretiyoruz, malımız buradan yok pahasına gitmek üzere" dedi.

İş yapamadıklarından dert yanan bir esnaf ise; "Üç beş lira ile bu dönmez, siftah etmiyor bu adamlar bir yıldır" dedi. Esnafların sorunlarını dinleyen Akşener; konuyu Meclis gündemine taşıyacağını söyledi.