Bakan Süleyman Soylu ve Bakan Mahmut Özer, Ankara Polis Müzesi'nde bugün düzenlenen ‘Ailelerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü İmza Töreni’nin ardından Karkarmış'taki roket saldırısına ilişkin açıklama yaptı. 

Bakan Soylu; “Bugün tam öğlen üzeri yine sınır ötesinden bir havan atıldı ve bizim ilk tespit edebildiğimiz kadarıyla 3 havan atışı gerçekleşti. Ardından bunların yerleşim yerlerine isabet edenleri oldu. 6 yaralımız vardı. Onlar hastaneye intikal ettirildiler. Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde, 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan bir tanesi de çocuk, bir tanesi öğretmen. Yerleşim yerine, mahalleye isabet eden havan sonucunda böyle bir kaybımız söz konusu. Allah rahmet eylesin” dedi.

Soylu, “Şu anda yaralılarımız var. Onlar da hastanelerde tedavilerine devam ediyorlar. Milletimize şunu söylemek isteriz; dün gerçekleştirilen ve terör örgütünün büyük kayıplar verdiği bu operasyondan sonra buna yönelik gerçekleştirilen saldırılara da cevabı en güçlü şekilde verilecektir. Bu konuda da gerekli tüm adımlar atılacaktır. Terör örgütüne hem sınırlarımız içinde hem de sınırlarımız dışında herhangi bir hayat şansı verilemeyecektir. Olay henüz daha yeni. Ben, ön bilgi olarak arz ettim. Sonra kamuoyuna paylaşacağız” diye konuştu.

Soylu, saldırıda yaşamını yitiren öğretmen ve çocuğa ilişkin, “Okul değil, okulun bahçesine bir atış geldi. Ama ilk bilgiler çerçevesinde, bir çocuk ile bir öğretmen, bir mahallede ağır yaralı olan bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş oldu” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise şunları söyledi:

“Maalesef roket saldırıları okullarımıza da isabet etti. Nigâr Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne isabet eden roket saldırısı var. Aynı zamanda top atışlarının yaratmış olduğu basınçtan dolayı da Kocatepe İlkokulu ve Karkamış Anaokulu’nun sınıf camlarında kırıklıklar tespit edildi. 3 tane şehidimiz var, 10 tane yaralımız var. Şehitlerimizden bir tanesi öğretmenimiz. Sınıf öğretmeni Ayşenur Alkan’ı kaybettik. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terör saldırıları, bu aziz milleti, devletimizin kutlu yürüyüşünü asla durdurmayacaktır. Milletimiz, her geçen gün birlik, beraberliğini tazeleyerek dimdik durarak bu mücadeleyi devam ettirecektir. Bizi de terör saldırıları asla yıldırmayacaktır. Ama çok üzüntülüyüz.”